Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Parapluplan vanwege de geluidzone van de betoncentrale van Betonmortelcentrale Cementbouw bv’ en gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hillegom Zuid-Zuid’ (beroep)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 30 juni 2011 de bestemmingsplannen ‘Parapluplan vanwege de geluidzone van de betoncentrale van Betonmortelcentrale Cementbouw bv’ en ‘Bedrijventerrein Hillegom Zuid-Zuid’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied en inhoud van het paraplubestemmingsplan

Het paraplubestemmingsplan heeft betrekking op de partiële herziening van een tweetal bestemmingsplannen, te weten de bestemmingsplannen ‘Bedrijventerrein Hillegom-Zuid’ en ‘Bedrijventerrein Lisse’. De gemeenteraad van Hillegom heeft het bestemmingsplan vastgesteld in zoverre dit betrekking heeft op het grondgebied van de gemeente Hillegom.

Middels het vaststellen van dit bestemmingsplan is de geluidzone van industrieterrein ‘Hillegom-Zuid-Zuid’ vastgelegd. Deze geluidzone is vereist aangezien Betonmortelbedrijven Cementbouw BV voornemens is om op de locatie Achter de Watertoren 9 te Hillegom een betonmortelcentrale te vestigen. De geplande betonmortelcentrale is een categorie 4.2 inrichting, waarvoor krachtens artikel 40 van de Wet geluidhinder (Wgh) een geluidzone dient te worden vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft het karakter van een paraplubestemmingsplan, waarbij in de onderliggende bestemmingsplannen een aanvullende regeling ter inpassing van de geluidzone van toepassing wordt.

Plangebied en inhoud bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hillegom Zuid-Zuid’

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hillegom Zuid-Zuid’ ziet op het gebied gelegen aan een zijweg van de Leidsestraat (N208), grenst aan de gemeenten Haarlemmermeer en Lisse en wordt grotendeels omringd door water. Het bestemmingsplan omvat een tweetal initiatieven. AW Handel en Logistiek en Betonmortelbedrijven Cementbouw hebben het voornemen om bedrijfsactiviteiten van milieucategorie 4.2 in uitvoering te brengen. Het bestemmingsplan maakt deze bedrijfsactiviteiten mogelijk.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Beide bestemmingsplannen zijn op een aantal punten aangepast. Deze wijzigingen zijn tekstueel en naar aanleiding van aanvullende gegevens in verband met de provinciale milieuvergunningen aangepast. Het akoestisch onderzoek behorend bij de bestemmingsplannen is aangevuld met gegevens over de situatie waarin een andere leverancier dan AW Handel en Logistiek zorgt voor de aanvoer van grondstoffen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hillegom Zuid-Zuid’ is tevens gewijzigd voor wat betreft de waterparagraaf 4.3 naar aanleiding van een zienswijze van het Hoogheemraadschap Rijnland.

De gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen liggen met ingang van 28 juli tot en met 7 september 2011 (zes weken) voor eenieder ter inzage in de gemeentewinkel, elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 te Hillegom.

De ruimtelijke onderbouwing behorende bij deze bestemmingsplannen zijn digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan via een link op de gemeentelijke website www.hillegom.nl (onder ‘Hillegom in ontwikkeling’).

Mogelijkheid van beroep/voorlopige voorziening

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, o.v.v. ‘beroepschrift bestemmingsplan Parapluplan vanwege de geluidzone van de betoncentrale van Betonmortelcentrale Cementbouw bv en/of bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hillegom Zuid-Zuid. Dit beroepschrift moet worden ingediend binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van de redenen waarom u zich met het besluit niet kunt verenigen.

Een afschrift van het besluit moet u meesturen.

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven