Vaststelling bestemmingsplan ‘Rozenlaan 2011’

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 21 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Rozenlaan 2011’ (gewijzigd) heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft daarbij ook besloten om voor het plangebied van dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Rozenlaan 2011’ omvat een gebied van circa 0,3 hectare dat ligt aan de Rozenlaan in Leidschendam, in de wijk ’t Lien tussen de Prins Hendriklaan en de Karpaten.

Inhoud bestemmingsplan

Op het perceel Rozenlaan 16 bevinden zich een verouderd en al enige tijd uitsluitend voor andere dan onderwijsdoeleinden gebruikt schoolgebouw en een botenloods die in gebruik is bij een scoutingvereniging. Voor deze locatie is een plan ontwikkeld om de bestaande bebouwing te slopen en te vervangen door in totaal twintig eengezinswoningen in de sociale huursector met bijbehorende parkeervoorzieningen. Het bestemmingsplan ‘Rozenlaan 2011’ heeft als doel een juridisch-planologische basis te bieden voor de voorgenomen herontwikkeling van deze gronden aan de Rozenlaan.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf vrijdag 29 juli 2011 tot en met donderdag 8 september 2011 voor eenieder ter inzage bij de gemeentelijke servicecentra (Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam en Raadhuisstraat 47a in Voorburg). Het bestemmingsplan is daarnaast ook in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl/bestemmingsplannen.

Beroep / voorlopige voorziening

Tijdens de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Rozenlaan 2011’ schriftelijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, beroep worden ingesteld door:

  • degenen die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest (tijdig) een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken bij de gemeenteraad;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep gericht is tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Aanvullend kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing van het bestemmingsplan) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Rozenlaan 2011’ treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het instellen van beroep, een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven