Regeling van de minister voor Immigratie en Asiel van 7 juni 2011, nr. 5702849/11, houdende wijziging van de Regeling verstrekkingen asielzoekers en andere categorieën vreemdelingen 2005

De minister voor Immigratie en Asiel,

Gelet op artikel 3, derde lid, van de Wet Centraal Orgaan opvang asielzoekers;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling verstrekkingen asielzoekers en andere categorieën vreemdelingen 2005 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 14, tweede lid, onder a en derde lid, onder a, wordt na ‘volwassene’ telkens toegevoegd: en alleenstaande minderjarige vreemdeling.

B

In artikel 14, tweede lid, onder c en derde lid, onder c, wordt ‘vierpersoonshuishouden’ telkens vervangen door: huishouden van vier of meer personen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juni 2011.

Den Haag, 7 juni 2011

De minister voor Immigratie en Asiel,

G.B.M. Leers.

TOELICHTING

ARTIKEL I

A

Een alleenstaande minderjarige vreemdeling in de COA-opvang wordt ten aanzien van de wekelijkse toelage voor voedsel gelijk gesteld aan een volwassene. Anders dan bij een kind in een huishouden met een ouder, is het gegeven dat het inkopen en bereiden van maaltijden voor meer personen relatief goedkoper is, niet van toepassing bij de alleenstaande minderjarige vreemdeling. Onderhavige wijziging heeft tot gevolg dat de alleenstaande minderjarige vreemdeling hetzelfde bedrag aan wekelijkse toelage ontvangt als een volwassen asielzoeker in een één- of tweepersoonshuishouden.

B

Dit is een technische wijziging die beoogt tot uitdrukking te brengen dat voor asielzoekers in een huishouden van meer dan vier personen de bedragen gelden voor de berekening van de wekelijkse toelage die gelden voor asielzoekers in een vierpersoonshuishouden.

ARTIKEL II

Onderhavige wijzigingen gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2011, namelijk de datum dat de nieuwe systematiek voor de berekening van de financiële toelage, bedoeld in artikel 14 van de Rva 2005, voor alle asielzoekers in de COA-opvang is gaan gelden.

De minister voor Immigratie en Asiel,

G.B.M. Leers.

Naar boven