Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan Dorpsuitbreiding Scheerwolde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 12 juli 2011 het bestemmingsplan Dorpsuitbreiding Scheerwolde heeft vastgesteld. Het plan heeft betrekking op de realisatie van 50 woningen aan de zuidzijde van Scheerwolde.

Het bestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het raadsbesluit liggen ter inzage van 27 juli 2011 t/m 6 september 2011. De stukken zijn te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1708.SCWDorpsplanBP01-VA01

De bestanden van het bestemmingsplan zijn ook via internet beschikbaar op het gemeentelijk webadres: http://217.195.248.37:443/07A17F7D-0BED-4C82-8F15-59183555A0FE/

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan inzien in het gemeentehuis, Vendelweg 1 in Steenwijk (tijdens openingstijden).

Indien de bovenvermelde link naar de website www.ruimtelijkeplannen.nl in de digitale publicatie niet werkt, kunt u de link kopiëren en vervolgens plakken in de adresbalk van uw internetbrowser.

Reageren?

Gedurende bovengenoemde periode kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet dan wel tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht of aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als u tijdig beroep heeft ingesteld, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die houden onder meer in dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het is verstandig om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven