Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’

van de door de Afdeling bestuursrechtspraak bij uitspraak van 13 juli 2011 vernietigde onderdelen van het aanwijzingsbesluit van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Aanleiding

Bij besluit van 18 augustus 2009 heeft het college van Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Brabant een reactieve aanwijzing ex artikel 3:8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) gegeven op het door de gemeenteraad van Boxmeer op 16 juli 2009 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’.

Wij hebben het aanwijzingsbesluit en de gewijzigde vaststelling van bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ op 2 september 2009 bekendgemaakt. De consequentie van de reactieve aanwijzing was dat het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ niet in stand bleef voor de onderdelen die zijn opgenomen in het aanwijzingsbesluit.

Naar aanleiding van de ingestelde beroepen tegen het aanwijzingsbesluit van het college van GS van Noord-Brabant heeft de Afdeling bestuursrechtspraak op 13 juli 2011 uitspraak gedaan en de volgende onderdelen van de reactieve aanwijzing vernietigd. Dit betekent dat deze onderdelen alsnog deel uitmaken van het ‘Buitengebied 2008’.

Onderdelen die alsnog deel uitmaken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’.

  • de niet-agrarische bedrijvigheid als neventak op de locatie Krolhoek 2 (kinderdagverblijf bij agrarisch bedrijf) zoals opgenomen in artikel 2.1, onder H, locatienummer 1A, van de planregels;

  • de niet-agrarische bedrijvigheid als neventak op de locatie Herselsedijk 1a (reparatie van motorvoertuigen) met aanduiding IV zoals opgenomen in artikel 2.1, onder H, locatienummer 2B, van de planregels;

  • het maximum bebouwd oppervlak bedrijfsbebouwing van het mengvoederbedrijf aan de Molenweg 11–13 te Vierlingsbeek zoals opgenomen in artikel 2.4, onder H, locatienummer 51, van de planregels;

  • artikel 3.2.2, eerste lid, onder b, tweede lid, en vierde lid, van de planregels

  • (kleine bouwwerken of gebouwen binnen diverse gebiedsbestemmingen);

  • artikel 3.2.21B van de planregels (collectieve mestbewerking);

  • artikel 3.3.5.B van de planregels, voor zover deze bepaling betrekking heeft op gronden die in de verordening zijn aangemerkt als agrarisch gebied;

  • artikel 3.3.6.A, onder A.2.1,van de planregels (uitbreiding grondgebonden veehouderij tot een omvang van 2,5 ha en permanente teeltondersteunende voorzieningen).

Terinzagelegging

Met ingang van 27 juli 2011 liggen voornoemde onderdelen van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Boxmeer. Het (hele) bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.boxmeer.nl onder het kopje actueel/bestemmingsplannen.

Beroep

Uitsluitend tegen voormelde onderdelen van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ kan tot en met 6 september 2011 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend ten aanzien van deze onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit, en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststelling van deze onderdelen van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ treedt in werking op 7 september 2011. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) vragen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang is gelegen in de schorsing van het besluit.

Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Volledigheidshalve wordt gemeld dat aan het indienen van beroep, evenals aan het aanvragen van een voorlopige voorziening griffierechten zijn verbonden, welke bij de indiener in rekening zullen worden gebracht door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Boxmeer, 26 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Boxmeer,

de gemeentesecretaris,

H.P.M. van de Loo.

De burgemeester,

K.W.T. van Soest.

Naar boven