Kennisgeving MER-procedure

Vanaf donderdag 27 januari ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied met de daarbij behorende stukken ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede.

Ten aanzien van dit bestemmingsplan dient inzichtelijk gemaakt te worden wat de effecten voor het milieu zijn. De mogelijkheden in het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied voor de uitbreiding van agrarische bedrijven kunnen effecten hebben ten opzichte van omliggende Natura 2000-gebieden. Tevens dienen mogelijke uitbreidingen van intensieve veehouderijen ook globaal beoordeeld te worden op eventuele milieueffecten. Daarvoor dient de gemeente een milieueffectrapportage (hierna: een MER) op te stellen.

Bij het ontwerpbestemmingsplan ligt ook de MER ter inzage. De uitkomsten van de MER maken deel uit van de besluitvorming van het ontwerpbestemmingsplan Agrarisch Buitengebied. Ten aanzien van de MER is het mogelijk om zienswijzen in te dienen over de inhoud van de MER. Dit mogen ook zienswijzen zijn die zich niet richten tegen de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan, maar alleen ten aanzien op de inhoud van de MER.

Ten aanzien van de MER kan eenieder:

  • een schriftelijke zienswijze zenden aan het college van burgemeester en wethouders van Ede, Postbus 9024, 6710 HM Ede of per fax (0318) 680 180;

  • een mondelinge zienswijze kenbaar maken bij de heer M.P. Riemersma, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. (0318) 680 869.

De MER ligt ter inzage van donderdag 27 januari tot en met woensdag 9 maart 2011 bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede. De MER is ook in te zien via: http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Tegelijkertijd met de MER-terinzagelegging zal het wettelijk verplichte advies van de commissie MER gevraagd worden.

Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met de heer M.P. Riemersma, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, op nummer (0318) 680 869.

Naar boven