Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Akkerweg-Poppelseweg (Goirle) en bijbehorende beeldkwaliteitsplannen

Burgemeester en wethouders van Goirle maken overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 31 mei 2011 heeft besloten:

  • het bestemmingsplan Akkerweg-Poppelseweg (NL.IMRO.0785.BP201008-vg01) en het beeldkwaliteitsplan

  • Inrichtingsvoorstel-beeldkwaliteitsplan Poppelseweg ong. Goirle gewijzigdvast te stellen;

  • het beeldkwaliteitsplan Inrichtingsvoorstel-beeldkwaliteitsplan Akkerweg 6 te Riel vast te stellen;

  • geen exploitatieplan vast te stellen aangezien de dekking van de kosten anderszins is verzekerd.

De wijzigingen ten aanzien van het bestemmingsplan betreffen de verbeelding, planregels en plantoelichting om te waarborgen dat risicoreducerende maatregelen worden getroffen en een aanpassing van de bouwblokken plaatsvindt, om de bouw van woningen aan de Poppelseweg binnen de PR 10-6 contour van één van de aardgastransportleidingen mogelijk te maken.

De wijzigingen ten aanzien van het beeldkwaliteitsplan Inrichtingsvoorstel-beeldkwaliteitsplan Poppelseweg ong. Goirle betreffen de tekst en afbeeldingen om (1) te waarborgen dat risicoreducerende maatregelen worden getroffen en een aanpassing van de bouwblokken plaatsvindt, om de bouw van woningen aan de Poppelseweg binnen de PR 10-6 contour van één van de aardgastransportleidingen mogelijk te maken en (2) om te waarborgen dat de twee uitwegen van de woningen gecombineerd worden tot één brede uitweg, rekeninghoudend met de bestaande bomen en het kunstwerk die moeten worden behouden. Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

Doel

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid het bestemmen van de voormalige bedrijfswoning Akkerweg 6 in Riel tot burgerwoning en de realisatie van nieuwe woningen aan de Akkerweg 6 in Riel en de Poppelseweg ong. in Goirle, en daarmee de sanering van het agrarisch bedrijf Akkerweg 6 in Riel. Door vaststelling van de beeldkwaliteitsplannen wordt ingevolge het welstandsbeleid voor de uitwerking van concrete inrichtings- en bouwplannen op de locaties Akkerweg en Poppelseweg een toetsingskader voor de welstandsbeoordeling gecreëerd.

Ligging en begrenzing

Het plan voorziet in een planologische regeling voor de volgende locaties:

  • 1. Akkerweg 6 te Riel (percelen kadastraal bekend gemeente Goirle, sectie K, nummers 580 en 622).

  • 2. Poppelseweg (ongenummerd) te Goirle (perceel kadastraal bekend gemeente Goirle, sectie D, nummer 2378).

Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen (verbeeldingen).

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de beeldkwaliteitsplannen, alsmede deze plannen zelf, en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 28 juli 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kan dan, of na afspraak, worden ingezien. De plannen zijn ook raadpleegbaar via www.goirle.nl onder bestemmingsplannen / vastgesteld. Het bestemmingsplan is tevens raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 29 juli 2011 gedurende zes weken tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • a. belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpplan;

  • b. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerpplan;

  • c. belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerpplan, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de AbRS. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de Voorzitter van de AbRS een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het plan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist. De besluiten van de gemeenteraad treden in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Goirle, 27 juli 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle,

de secretaris,

J.M. Tromp.

De burgemeester,

M.G. Rijsdorp.

Naar boven