Ontwerpbestemmingsplan partiële herziening bestemmingsplannen Buitengebied Deel 1, 2 en 3

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas geven op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, kennis van haar voornemen om een bestemmingsplan ex. artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor te bereiden voor het actualiseren van de regels van de bestemmingsplannen Buitengebied Deel 1, 2 en 3.

Tegelijkertijd met dit voornemen wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Er is een ontwerp partiële herziening opgesteld voor de bestemmingsplannen Buitengebied Deel 1, 2 en 3. Het plan wijzigt een aantal regels van de bestemmingsplannen Deel 1, 2 en 3. Het betreft in grote lijnen het actualiseren van de regels aan de nieuwe wetgeving van de WABO, een verruiming van de voorwaarden voor het gebruik van vrijkomende agrarische bebouwing, het actualiseren van de oppervlakte aan bebouwing op niet agrarische bestemmingen en de nieuwe beleidsmaatregel omtrent het huisvesten van buitenlandse werknemers.

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘partiële herziening bestemmingsplannen Buitengebied Deel 1, 2 en 3’ met ingang van 22 juli 2011 6 weken ter inzage ligt, tijdens openingsuren op het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein 6 te Horst. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.horstaandemaas.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze graag richten aan de Gemeenteraad van de Gemeente Horst aan de Maas, Postbus 6005, 5960 AA Horst.

Naar boven