Vaststelling Uitwerking bestemming Woongebied I van het bestemmingsplan Halfweg 2007

Op het perceel Amsterdamsestraatweg 20 in Halfweg staat de gereformeerde kerk. Deze kerk wordt gesloopt om plaats te maken voor een gebouw met 26 woningen. In het bestemmingsplan Halfweg 2007 is het perceel bestemd met Woongebied I. In het bijbehorende voorschrift staat dat burgemeester en wethouders die bestemming moeten uitwerken. Daarbij moet rekening worden gehouden met de volgende criteria:

  • a. het aantal woningen mag niet minder dan 20 bedragen;

  • b. woningen mogen uitsluitend gestapeld worden gebouwd;

  • c. de goothoogte en hoogte mogen niet meer dan respectievelijk 11 m en 13 m bedragen;

  • d. in woongebied I wordt een ondergrondse of half bovengrondse parkeergarage gerealiseerd.

Er is een aanvraag om een reguliere bouwvergunning eerste fase ingediend voor de bouw van 26 appartementen met een half verdiepte parkeergarage op het desbetreffende perceel. Zo’n aanvraag eerste fase wordt beoordeeld op het voldoen aan het bestemmingsplan en redelijke eisen van welstand. De aanvraag voldoet aan de criteria van de uitwerking. Ook voldoet de aanvraag aan redelijke eisen van welstand. In verband hiermede is een ontwerpbesluit genomen tot uitwerking van de bestemming Woongebied I.

De aanvraag voldoet overigens niet aan de eisen uit de Wet geluidhinder. Dat geldt zowel wegverkeerslawaai als railverkeerslwaai. Binnen de wettelijke mogelijkheden kunnen hogere geluidswaarden worden vastgesteld. Dat is in dit geval ook gebeurd door het nemen van een ontwerpbesluit.

De ontwerpbesluiten tot uitwerking van de bestemming Woongebied I (verbeelding, toelichting en regels) en tot het vaststellen van hogere geluidswaarden worden voorbereid met de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Beide ontwerpbesluiten hebben met de aanvraag om een reguliere bouwvergunning eerste fase en de overige stukken van 9 mei tot en met 20 juni 2011 op werkdagen van 8.15 tot 12.15 uur ter inzage gelegen bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg. Daarnaast waren de stukken te raadplegen op www.haarlemmerliede.nl. Belanghebbenden konden tijdens deze termijn schriftelijk een zienswijze omtrent beide ontwerpbesluiten kenbaar maken bij burgemeester en wethouders, postbus 83, 1160 AB Zwanenburg. Mondelinge zienswijzen konden kenbaar worden gemaakt bij de afdeling Ruimte tijdens de openingstijden. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

In verband hiermede zijn beide besluiten nu ongewijzigd vastgesteld. De besluiten liggen met de aanvraag en de overige stukken van 28 juli tot en met 7 september 2011 op werkdagen van 8.15 tot 12.15 uur ter inzage in het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51, 1160 AB Halfweg en treden in werking op 8 september 2011. Daarnaast zijn de stukken te raadplegen op www.haarlemmerliede.nl..

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbesluiten kunnen tegen de nu vastgestelde besluiten beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij kan worden aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen.

Het beroepschrift moet binnen zes weken, ingaande de dag na terinzagelegging (28 juli 2011) van de besluiten, worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degenen die beroep instellen kunnen op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 36 van de Wet op de Raad van State een verzoek doen om voorlopige voorziening ten aanzien van de besluiten. Indien dit verzoek binnen genoemde termijn is gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, worden de besluiten niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

27 juli 2011

Naar boven