Vaststelling besluit wijziging bestemmingsplan ‘Halfweg West 2008’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat hen is verzocht gebruik te maken van de wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan ‘Halfweg West 2008’. Die wijzigingsbevoegdheid maakt het mogelijk een detailhandel in levensmiddelen op het terrein van Sugar City aan de Haarlemmerstraatweg 7 in Halfweg toe te staan met een maximaal bedrijfsvloeroppervlak van 4.000 m2. De aanvraag gaat uit van een bedrijfsvloeroppervlak van 3.835 m2. De aanvraag voldoet ook voor het overige aan de criteria die in het bestemmingsplan zijn opgenomen.

Het besluit wordt voorbereid met de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het ontwerpbesluit tot wijziging heeft met de aanvraag en de overige stukken van 21 april tot en met 1 juni 2011 op werkdagen van 8.15 tot 12.15 uur ter inzage gelegen in het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51, 1160 AB Halfweg. Daarnaast waren de stukken te raadplegen op www.haarlemmerliede.nl. Belanghebbenden konden tijdens de genoemde termijn schriftelijk een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken bij burgemeester en wethouders, postbus 83, 1160 AB Zwanenburg. Mondelinge zienswijzen konden kenbaar worden gemaakt op de afdeling Ruimte tijdens de openingstijden. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

In verband hiermede is het besluit nu ongewijzigd vastgesteld. Het besluit ligt met de aanvraag en de overige stukken van 28 juli tot en met 7 september 2011 op werkdagen van 8.15 tot 12.15 uur ter inzage in het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51, 1160 AB Halfweg en treedt in werking op 8 september 2011. Daarnaast zijn de stukken te raadplegen op www.haarlemmerliede.nl.

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen tegen het nu vastgestelde besluit beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij kan worden aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen.

Het beroepschrift moet binnen zes weken, ingaande de dag na terinzagelegging (28 juli 2011) van het besluit, worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degenen die beroep instellen kunnen op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 36 van de Wet op de Raad van State een verzoek doen om voorlopige voorziening ten aanzien van het besluit. Indien dit verzoek binnen genoemde termijn is gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt het besluit niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven