Structuurvisie de Centrale Strip vastgesteld door de raad

Aanleiding

De afgelopen jaren is een visie opgesteld voor het gebied dat grenst aan het Combiplan, waarin wordt aangegeven hoe wij als gemeente om willen gaan met nieuwe ontwikkelingen in dit gebied. Dit heeft geleid tot de ruimtelijke structuurvisie voor de Centrale Strip. Het betreft een ambitiedocument voor de komende 15 tot 20 jaar. De visie geeft in grote lijnen de richting aan waar wij als gemeente naartoe willen. De visie bevat een richtinggevend raamwerk voor de komende decennia.

De aanleiding voor het opstellen van een Structuurvisie voor de Centrale Strip is de impact van het Combiplan, inclusief het te verplaatsen NS-station, op de kern van Nijverdal. Daarnaast biedt dit project de unieke mogelijkheid voor een ruimtelijke kwaliteitsverbetering van het totale centrumgebied, waarbij diverse lopende en nog toekomstige ontwikkelingen in dit gebied met elkaar verbonden worden. De gemeente wil zoveel mogelijk de regie voeren over deze ontwikkelingen, door een duidelijke richting aan te geven. In de visie wordt per deelgebied bijvoorbeeld aangegeven aan welke functies gedacht wordt en wordt in de beschrijving aandacht besteed aan de ruimtelijke kwaliteit die daarbij wenselijk is.

Begrenzing

De Centrale Strip is (grofweg) het gebied tussen Dalzicht en de Regge (West-Oost) en tussen het spoor/nieuwe Rijksweg en de Grotestraat (Noord-Zuid). Daaraan toegevoegd is de nieuwe stationsomgeving die gerealiseerd dient te worden als gevolg van de verplaatsing van het NS-station.

De raad heeft de structuurvisie voor de Centrale Strip vastgesteld op 5 juli 2011. Tegen dit besluit kunt u niet in beroep gaan.

Inzien structuurvisie

De structuurvisie kan vanaf zaterdag 23 juli a.s. worden ingezien bij de Balie Bouwen en Milieu in het Huis voor Cultuur en Bestuur aan de Willem Alexanderstraat 7 te Nijverdal.

Het loket is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 14.30 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630214.

Voorts is de structuurvisie in te zien en te downloaden via de website van de gemeente http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/destrip/vastgesteld

Inzien is ook mogelijk via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0163.SVNDcentralestrip-VG01

Ook kunt u de structuurvisie downloaden via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0163.SVNDcentralestrip-VG01

Voorts kunt u de structuurvisie dowloaden vanaf de gemeentelijke website http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/destrip/vastgesteld

Naar boven