Door Gedeputeerde Staten van Overijssel gedeeltelijk goedgekeurd bestemmingsplan ‘Wensink Zuid’

Op 9 februari 2011 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (uitspraak 200906471/1/R3) het besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 30 juni 2009 omtrent goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Wensink Zuid’ op enkele onderdelen vernietigd.

Met inachtneming van genoemde uitspraak van de Afdeling hebben Gedeputeerde Staten opnieuw over de goedkeuring, dan wel onthouding van goedkeuring, van deze vernietigde onderdelen van het bestemmingsplan beslist.

Bij besluit van 21 juni 2011 hebben Gedeputeerde Staten besloten het bestemmingsplan ‘Wensink Zuid’ ook voor de volgende onderdelen goed te keuren:

  • Artikel 17, tweede lid, en artikel 17 derde lid voor zover het de zinsnede ‘en 2’ betreft, van de planvoorschriften en de bijbehorende aanduiding ‘gebied met wijzigingsbevoegdheid 1’, voor zover die is toegekend aan het plandeel met de bestemming ‘agrarisch gebied met landschapswaarden (a)’ op de plankaart en het renvooi op de plankaart;

  • Het plandeel met de bestemming ‘woondoeleinden (w)’ met de aanduiding specifieke bijgebouwenregeling (*)’ voor het perceel kadastraal bekend onder nummer 356.

  • Het plandeel met de bestemming ‘groenvoorzieningen’ met de aanduiding ‘wal’, voor zover deze is toegekend aan de percelen langs de Bornsebeek behoudens het rood omrande deel waaraan goedkeuring is onthouden.

Voor het overige blijft het besluit van 30 juni 2009 van Gedeputeerde Staten in stand.

Ter inzage

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt vanaf vrijdag 22 juli 2011 tot en met donderdag 1 september 2011 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Beroep

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door degene die zich tijdig tot Gedeputeerde Staten heeft gewend en belanghebbende die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Het beroep kan worden ingesteld gedurende de termijn van terinzageligging.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Het adres van de (Voorzitter van de) Afdeling bestuursrechtspraak is Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven