Beschikking hogere waarde Wet geluidhinder bestemmingsplan ‘Wouwseweg e.o.’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat zij een beschikking hogere waarde Wet geluidhinder op 22 februari 2011 heeft vastgesteld.

Deze hogere waarden hebben betrekking op de hoek Wouwsweg / Steenbergseweg, waar in het op 31 maart 2011 vastgestelde bestemmingsplan ‘Wouwseweg e.o.’ een bouwvlak is opgenomen met de bestemming Gemengd.

Toelichting

Het verzoek heeft betrekking heeft op een binnenstedelijk gebied, waarvoor ingevolge artikel 85 van de Wet geluidhinder (Wgh) een voorkeursgrenswaarde van 48 dB geldt voor het aspect wegverkeerslawaai. Artikel 3.2 van het Besluit geluidhinder (Bgh) biedt de mogelijkheid om een hogere grenswaarde vast te stellen tot een waarde van maximaal 53 dB in binnenstedelijk gebied.

De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt ter plaatse van de mogelijke nieuwbouw in het bestemmingsplan ‘Wouwseweg e.o.’ overschreden vanwege het wegverkeer op de Steenbergseweg. Tengevolge van de Steenbergseweg bedraagt de geluidbelasting op de geprojecteerde nieuwbouw ten hoogste 57 dB.

De gevels aan de westzijde en gedeeltelijk aan de noordzijde van de nieuwbouw, zullen doof worden uitgevoerd. Voor de nieuwbouw wordt dan ook alleen een hogere waarde verleend voor dat deel waar de maximaal te verlenen hogere waarde niet wordt overschreden.

Er is onderzocht of maatregelen getroffen kunnen worden om de geluidsbelasting te reduceren. Daarbij kan worden gedacht aan maatregelen aan wegen en bijvoorbeeld het plaatsen van geluidsschermen. Het nemen van zulke maatregelen stuiten op bezwaren van technische, stedenbouwkundige en/of financiële aard.

Het ontwerpbesluit voor hogere grenswaarden heeft vanaf 4 oktober 2010 zes weken voor iedereen ter inzage gelegen.

Inzage

Het besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 25 juli 2011 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor.

Beroep

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Beroepschriften moeten ondertekend zijn en ten minste de volgende gegevens bevatten: naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, en de gronden van het beroep. Een kopie van het bestreden besluit moet worden meegestuurd. In spoedeisende gevallen kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Raad van State.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Peters-Kosters van het Bureau Ruimtelijke Ordening (0164) 277426 of i.peterskosters@bergenopzoom.nl.

Naar boven