Vaststelling bestemmingsplan, vaststelling beeldkwaliteitsplan en besluit hogere grenswaarde Zuidrand

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dirksland maken bekend, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, dat de raad op 7 juli 2011 heeft besloten het bestemmingsplan Zuidrand vast te stellen.

Met het bestemmingsplan Zuidrand wordt de realisatie van circa 200 woningen, zorgvoorzieningen en bijzondere woonvormen juridisch planologisch mogelijk gemaakt.

Beeldkwaliteitsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dirksland maken bekend dat gelijktijdig met het vaststellen van het bestemmingsplan, ter voldoening aan artikel 12a van de Woningwet, op 7 juli 2011 door de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan voor dit plangebied is vastgesteld. Het beeldkwaliteitsplan maakt nu onderdeel uit van de gemeentelijke welstandsnota en is daarmee een toetsingskader waaraan de welstandscommissie het bouwplan kan toetsen op redelijke eisen van welstand.

Hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Tevens hebben burgemeester en wethouders van Dirksland in dit verband bij besluit van 27 juni 2011, op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van een hogere grenswaarde voor geluid ten gevolge van wegverkeerslawaai betreffende dit plangebied.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit, collegebesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 25 juli 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis, Voorstraat 15 te Dirksland. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen dit besluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan

  • belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven