Bestemmingsplan ‘Opslagterrein Geelen Beton Wanssum’ (vastgesteld)

Burgemeester en Wethouders van Venray maken, gelet op artikel 25 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, de terinzagelegging bekend van het, op 21 juni 2011 vastgestelde bestemmingsplan:

  • Opslagterrein Geelen Beton Wanssum.

Geelen Beton heeft het voornemen om in het buitengebied van Wanssum het bedrijfsterrein uit te breiden. Het beoogde terrein ligt aan de Geijsterseweg in Wanssum, is circa 3 hectare groot en is thans reeds voor een deel (ca. 1,5 ha) als opslagterrein in gebruik. Dit opslagterrein was reeds opgenomen in het bestemmingsplan ‘Zone Industrielawaai bedrijventerreinen Haven Wanssum en Tienray’ (vastgesteld 6 juli 2009, goedgekeurd GS 9 februari 2010). Echter, voor dit plandeel heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 29 december 2010 (201003274/1/R3) het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten d.d. 9 februari 2010 vernietigd en vervolgens goedkeuring onthouden. Om tegemoet te komen aan de inhoud van de gerechtelijke uitspraak, is onderhavig bestemmingsplan opgesteld. In het bestemmingsplan is de uitspraak van de Raad van State verwerkt.

De Raad van State heeft bepaald dat in dezen afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (uniforme voorbereidingsprocedure) niet van toepassing is. Er is dus geen nieuw ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Dit plan is inhoudelijk gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Als ontwerpbestemmingsplan wordt aangemerkt het ontwerpbestemmingsplan ‘Zone Industrielawaai bedrijventerreinen Haven Wanssum en Tienray’. Op grond van de Invoeringswet Wro is de procedure van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op de vaststelling van dit bestemmingsplan van toepassing.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 juli 2011 tot en met 1 september 2011 voor eenieder ter inzage in het informatiecentrum in de publiekshal van het gemeentehuis van Venray, Westsingel 1 te Venray, geopend op maandag van 12.00 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Tevens zijn de stukken te raadplegen op de website van de gemeente: www.venray.nl

Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijk of mondeling bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Limburg (Postbus 5700, 6202 MA Maastricht), wanneer u:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebt gebracht;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een bedenking hebt tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk inbrengen van bedenkingen. Voor het mondeling inbrengen van bedenkingen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 043-3897903, te bereiken tijdens kantooruren.

Venray, 21 juli 2011

Naar boven