Kennisgeving M.E.R.-beoordeling

Op 26 oktober 2010 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland een M.E.R. aanmeldingsnotitie ontvangen krachtens de Wet milieubeheer voor de veehouderij van de heer M.F.M. Krus gelegen aan de Werfhout 7 te Didam.

Het voornemen omvat het uitbreiden van een bestaande vleesvarkenshouderij met meer dan 2200 vleesvarkens zoals genoemd in bijlage D categorie 14, van het Besluit milieueffectrapportage. Dit houdt in dat het bevoegd gezag moet bepalen of bij de voorbereiding van het betrokken besluit voor de activiteit, vanwege de bijzondere omstandigheden waaronder deze activiteit wordt ondernomen, een milieueffectrapport moet worden gemaakt.

Op 5 juli 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders van Montferland naar aanleiding van de ingediende M.E.R. aanmeldingsnotitie besloten dat ten behoeve van de uitbreiding van de veehouderij aan de Werfhout 7 te Didam geen milieueffectrapport hoeft te worden gemaakt.

Terinzagelegging/nadere informatie

De beschikking, alsmede de daarop betrekking hebbende bescheiden kunnen van 20 juli 2011 tot en met 30 augustus 2011 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis locatie ‘s-Heerenberg, Hofstraat 1 worden ingezien.

Voor het inzien buiten de openingstijden kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Milieu, telefoon 0316-291623.

Bezwaar

Een M.E.R. beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht.

Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Voor zover belanghebbenden geen bezwaar of beroep kunnen instellen tegen het voorbereidingsbesluit, kunnen zij hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Naar boven