Projectbesluit, bouwvergunning en besluit hogere grenswaarden geluid ‘Vila Molenberg’

Het college heeft op 13 juli 2011 een projectbesluit vastgesteld en bouwvergunning verleend voor de bouw 6 appartementen met commerciële ruimte (op de begane grond) en een parkeergarage aan de Teersmortel 10–12 te Wijchen (voormalige locatie dansstudio Swing). Tevens heeft het college een hogere waarde vastgesteld van 58 dB voor wegverkeerslawaai en 64 dB voor railverkeerslawaai ten behoeve van de 6 appartementen. Het projectbesluit is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

Ter inzage

Het projectbesluit, de bouwvergunning en het besluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 21 juli 2011 gedurende zes weken op werkdagen van 8.30–12.30 uur ter inzage bij de balie Bouwen en Leefomgeving en op woensdagavond van 17.00–19.30 uur in het Informatiecentrum. Op afspraak kunt u ook 's middags stukken inzien. U kunt het projectbesluit tevens raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep besluit hogere grenswaarden

Gedurende deze termijn kan tegen het besluit hogere grenswaarden door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot ons college hebben gewend, en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na bekendmaking.

Hebt u er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt dan kunt een voorlopige voorziening vragen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  ’s-Gravenhage.

Bij het verzoek om een voorlopige voorziening moet een kopie van het beroepschrift worden bijgevoegd. Voor de behandeling van een beroepschrift, maar ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening, is griffierecht verschuldigd. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroep bouwvergunningen en projectbesluit

Gedurende deze termijn kan tegen het projectbesluit en de bouwvergunning door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot ons college hebben gewend, en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het projectbesluit en de bouwvergunning treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Arnhem treden de besluiten niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Heeft u er veel belang bij dat deze besluiten niet in werking treden, dan kunt een voorlopige voorziening vragen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet u indienen bij de Voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Bij het verzoek om een voorlopige voorziening moet een kopie van het beroepschrift worden bijgevoegd.

Voor de behandeling van een beroepschrift, maar ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Wijchen, 13 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Wijchen,

G.H.W. Noordewier,

burgemeester.

J.W.M. van der Knaap,

secretaris.

Naar boven