Omgevingsvergunningen bouwen woonhuis bij Zuidersingel 8, Berkel en Rodenrijs (BP0044P01)

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij een omgevingsvergunning (W-2010-0190) hebben verleend ten behoeve van het bouwen van een woonhuis ten oosten van Zuidersingel 8 in Berkel en Rodenrijs.

De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Dat betekent dat het college afwijkt van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Oudeland (2002) dat gold ten tijde van de aanvraag van de omgevingsvergunning. Het bouwplan past wel in het sinds 1 juli 2011 geldende bestemmingsplan Bedrijvenpark Oudeland.

Inzage

Van 21 juli tot en met 1 september 2011 ligt de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt de stukken vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl als u in het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoekt op het ID NL.IMRO.BP0044P01-VAST of via de directe url: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1621.BP0044P01-VAST.

De vergunning wordt ook beschikbaar gesteld op onze website: www.lansingerland.nl; onder Wonen en omgeving; Bestemmingsplannen; Lopende procedures Berkel en Rodenrijs.

Daarnaast ligt het plan voor iedereen ter inzage in het servicepunt Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1. Openingstijden: op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur, op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

Beroep

Belanghebbenden kunnen van 22 juli tot en met 1 september 2011 beroep instellen bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM ROTTERDAM.

U dient:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan óf door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie te zijn gebracht;

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Is een beroepschrift ingediend, dan kan tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Het adres van de voorzieningenrechter is hetzelfde als van de Rechtbank.

Als geen voorlopige voorziening wordt getroffen, treedt de omgevingsvergunning in werking op 2 september 2011.

Naar boven