Afbouw stadion van Fortuna Sittard en omgeving

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken (op grond van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de afbouw van het stadion van Fortuna Sittard en omgeving met de thema's sport, leisure, commerciële dienstverlening en (thematische) detailhandel. Het gaat hierbij om – blijkens de aanvraag – een stedelijk dienstenterrein, dat bestaat uit twee delen: het stadiondeel, dat ziet op de afbouw van het stadion van Fortuna Sittard, en het zogenoemde ‘Fitland’-deel.

De locatie is gelegen tussen de Eggerweg en het Fortunastadion en rond het stadion zelf te Sittard.

De aanvraag is ontvangen op 1 april 2011, aangevuld bij brief van 16 mei 2011 onder overlegging van meerdere rapporten. De aanvraag heeft betrekking op de activiteiten ‘bouwen’, ‘gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan’, ‘maken of veranderen van een uitweg’ en ‘maken van handelsreclame’. Het vigerende bestemmingsplan ‘Bergerweg-Zuid (en wijzigingen)’ laat de beoogde bouw en het beoogde gebruik niet toe.

Eerder heeft hiertoe de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, van donderdag 26 mei 2011 tot en met woensdag 6 juli 2011, ter inzage gelegen. De vergunning is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd. Tevens zijn enkele onderzoeken aangevuld. Op 7 juli 2011 heeft de gemeenteraad de verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Ingevolge artikel 6.2 van de Wabo heeft het college besloten dat de vergunning terstond na bekendmaking in werking treedt.

Ter inzage

De aanvraag met bijbehorende tekeningen en rapporten, de ontwerpbeschikking, de beschikking, de ruimtelijke onderbouwing met bijbehorende onderzoeken en de nota van zienswijzen liggen met ingang van 21 juli 2011 tot en met 1 september 2011 ter inzage bij de balie Vergunningen in het gemeentehuis aan de Markt 1 te Geleen. De openingstijden van de balie zijn op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak van maandag tot en met woensdag van 12.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 12.00 tot 19.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Geleen.

Beroep

Van 22 juli 2011 t/m 1 september 2011 kan door belanghebbenden tegen de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld bij de Rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht, postbus 1988, 6201 BZ Maastricht, mits de belanghebbende een zienswijze heeft ingebracht gedurende de periode dat het ontwerp ter inzage lag, dan wel dat de belanghebbende niet verweten kan worden dat hij geen zienswijze heeft ingediend. Terstond na bekendmaking mogen de werkzaamheden worden gestart, tenzij een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening wordt toegewezen. Een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening kan worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht, postbus 1988, 6201 BZ Maastricht.

Zowel het instellen van beroep als verzoek om een voorlopige voorziening kan digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig; de precieze voorwaarden staan vermeld op genoemde website.

20 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven