Ontwerp omgevingsvergunning 16 woningen Blauwe Weide 3 te Arnhem

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning eerste fase te verlenen ten behoeve van het bouwen van 16 woningen op de locatie Waalstraat, tussen Dintelstaat en Geleenstraat te Arnhem met zaaknummer 2011-05-01444. Voor het project is in de eerste fase de activiteit planologische afwijking op grond van 2.12, eerste lid onder a, °3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aangevraagd. De tweede fase ziet op de activiteit bouwen.

Vivare is voornemens om in Presikhaaf 1, 26 grondgebonden woningen en 2 appartementen gebouwen te realiseren (Blauwe Weide fase 3) gelegen op het perceel aan de Waalstraat, Geleenstraat en Dintelstraat.

De Blauwe Weide 3 is de derde fase van de totale wijk de Blauwe Weide in de herstructureringswijk Presikhaaf 1. In het vigerende bestemmingsplan is deze herstructurering opgenomen. Aanleiding voor de bijstelling van dit plangebied is voortschrijdend inzicht in relevante marktontwikkelingen die tot een bijstelling van het woningbouwprogramma hebben geleid. Vivare heeft, op basis van het gewijzigde programma, het stedenbouwkundige kader geactualiseerd.

De aanvraag om omgevingsvergunning eerste fase voor het realiseren van 16 grondgebonden woningen is in strijd met het vigerende bestemmingsplan en deze te realiseren moet een aparte planologische procedure worden gevolgd. De ontwerp omgevingsvergunning voorziet in het planologisch mogelijk maken voor het realiseren van dit project.

Inzien

De ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen vanaf 21 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingstijden op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur bij het loket Bouwen, Wonen en Leefomgeving (BWL) in het Stadhuis aan de Koningstraat 38 te Arnhem, telefoon 0900-1809. Deze bekendmaking, de ruimtelijke onderbouwing en de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende plankaart zijn ook in te zien via onze website www.arnhem.nl/bestemmingsplan alsmede via de internetpagina www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Eenieder kan binnen de bovengenoemde termijn bij voorkeur schriftelijk een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot het ontwerp omgevingsvergunning indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Arnhem (per adres: dienst Stadsbeheer, afdeling Vergunningen, Postbus 9200, 6800 HA Arnhem), onder vermelding van het betreffende dossiernummer. U kunt uw zienswijze ook mondeling kenbaar maken binnen de bovengenoemde periode. Voor informatie over het ontwerpbesluit en een afspraak voor het kenbaar maken van uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het telefoonnummer 0900-1809. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Arnhem, 20 juli 2011

Naar boven