Vaststelling bestemmingsplan ‘Reparatieherziening Buitengebied, herziening 3 − Ekelstraat 1’

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en artikel 6.12.4 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de raad van de gemeente Oosterhout op 5 juli 2011 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Reparatieherziening Buitengebied, herziening 3 − Ekelstraat 1 te Oosteind’ gewijzigd vast te stellen. Voorts hebben zij besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet in de wijziging van de bestemming ‘Agrarische bedrijfsdoeleinden’ op het perceel Ekelstraat 1 te Oosteind, in de bestemming ‘Bedrijf’.

De wijziging die de raad ambtshalve ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht betreft een beperking van de gebruiksmogelijkheden van een bedrijf vallend onder de milieucategorie 1 en 2, naar specifiek een Agrarisch toeleveringsbedrijf en het schrappen van de mogelijkheid tot omzetting van deze activiteit naar een andere bedrijfsactiviteit. Ook zijn de gebruiksregels dusdanig aangescherpt dat er geen sprake kan zijn van een hindercirkel voortkomend uit het Besluit externe veiligheid inrichtingen, die gelegen is buiten het plangebied. Daarnaast is naar aanleiding van een zienswijze de mogelijkheden van ondergeschikte detailhandel vastgelegd op maximaal 200 m2 verkoopoppervlak en zijn de maximale nok- en goothoogte omlaag gebracht.

Het raadsbesluit inclusief onderliggende stukken (zoals het bestemmingsplan en de reactienota) liggen met ingang van donderdag 21 juli 2011 ter inzage in het stadhuis, Slotjesveld 1, bij het informatiecentrum in de publiekshal. Het bestemmingsplan kan eveneens worden ingezien op de gemeentelijke website www.oosterhout.nl, alsmede op de landelijke website www.gemeentelijkeplannen.nl.

Daags na de terinzagelegging kan, gedurende 6 weken (dus van 21 juli 2011 tot en met 1 september 2011), beroep worden aangetekend door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het voornemen tot het niet vaststellen van een exploitatieplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep betrekking heeft op een eventuele wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan of het voornemen tot het niet vaststellen van een exploitatieplan.

Het raadsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij een voorlopige voorziening is aangevraagd. Indien een verzoek om voorlopige voorziening tijdig is ingediend, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoekt tot een voorlopige voorziening met worden ingediend bij dezelfde instantie en worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepsschrift en het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ondertekend en worden voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Oosterhout, 20 juli 2011

Naar boven