Vastgesteld bestemmingsplan ‘Beneluxweg-Zuid’

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken ingevolge artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 21 juli 2011 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad op 5 juli 2011genomen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Beneluxweg-Zuid’, met de hierbij behorende stukken.

Alle stukken kunnen worden ingezien bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout en kunnen ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, gelegen aan de Beneluxweg en wordt in het noorden begrensd door de moskee aan de Beneluxweg, aan de oostzijde door de rijksweg A27, aan de zuidzijde door Burgemeester Materlaan en aan de westzijde door de Beneluxweg.

Het voorziet in de ontwikkeling tot een hoogwaardige kantoren-/bedrijvenlocatie met een geluidswal en groenvoorzieningen.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in dit bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp van dit plan, zoals dat eerder ter inzage heeft gelegen De belangrijkste wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bestaat eruit dat één van de bouwvlakken die bestemd was voor kantoren (kavel III) de bestemming groen heeft gekregen.

Beroep

Gedurende de termijn, dat de stukken ter inzage liggen (dus tot uiterlijk 1 september 2011), kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan door:

  • een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Oosterhout, 20 juli 2011

Naar boven