Kennisgeving Mijnbouwbesluit inzake besluiten gebruik groeve de Sint Pietersberg te Maastricht – Berregmennekes, Enexis B.V., N. Ronda, NHGL, Stichting RRB en VVV

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt bekend:

Bij brieven van 14 december 2009 en 18 februari 2010 zijn aanvragen ontvangen van:

Gilde van de Berregmennekes, gevestigd te Maastricht,

Enexis B.V., gevestigd te Rosmalen,

Natuurhistorisch Genootschap Limburg, gevestigd te Roermond,

N. Ronda, gevestigd te Maastricht,

Stichting RRB, gevestigd te Maastricht

VVV Maastricht, gevestigd te Maastricht,

om een vergunning op grond van artikel 151 van het Mijnbouwbesluit (Stb. 2002, 604) voor gebruik voor andere doeleinden dan het winnen van kalksteen van delen van de groeve de Sint Pietersberg, gelegen in de gemeente Maastricht.

De verschillende aanvragers gebruiken delen van de groeve voor diverse soorten activiteiten, zoals het lopen in de gangenstelsels, het onderhoud van de groeve, het gebruik als verenigingsruimte, als opslagruimte en als champignonkwekerij, voor het doen van onderzoek naar flora, fauna en de natuurlijke verschijnselen in een groeve en voor het rondleiden van bezoekers.

De beschikkingen en de andere relevante stukken liggen met ingang van 31-01-2011 tot en met 14-03-2011 ter inzage op de secretarie van de gemeente Maastricht, Mosae Forum 10 te Maastricht. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens openstelling van de secretarie.

Tot en met maandag 14-03-2011 kan door belanghebbenden een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank te Maastricht, Sector bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht.

Geen beroep kan worden ingesteld door de belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen over het ontwerp van dit besluit naar voren heeft gebracht.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer E.J. Hoppel, tel. 070-379 70 88.

Naar boven