Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Zonnehuis 2e fase (uitgebreide procedure)

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van appartementen, (zorg)voorzieningen en een parkeergarage op het Zonnehuisterrein in Langerhuize. De appartementen, (zorg)voorzieningen en parkeergarage worden gerealiseerd op de locatie begrensd door: in het noorden en oosten de Groenelaan, het westen de Beneluxbaan (toekomst Nicolaas Tulplaan) en in het zuiden de Laan van de Helende Meesters.

De gewenste ontwikkeling past qua functie wel maar qua afmetingen niet geheel in het vigerende bestemmingsplan ‘Amstelveen Zuid-Oost’. Voor dit bouwplan dient middels een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken te worden van het bestemmingsplan.

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de ontwerpbeschikking, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 21 juli 2011 tot en met 31 augustus 2011 (6 weken) op de volgende wijze voor eenieder ter inzage:

  • bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur);

  • digitaal (pdf) via de gemeentelijke website onder: Algemeen, Bestemmingsplan-Structuurvisie, Omgevingsvergunning Zonnehuis.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder een zienswijze betreffende de ontwerp beschikking schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken. De zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020-540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Overeenkomstig de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders van Amstelveen tevens bekend dat zij voornemens zijn om voor de realisering van bovenvermeld bouwplan ten gevolge van het wegverkeerslawaai op de A9, Beneluxbaan en Groenelaan hogere geluidwaarden toe te passen. Dit ontwerpbesluit ligt eveneens met ingang van 21 juli 2011 tot en met 31 augustus 2011 ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen en is digitaal in te zien via de gemeentelijke website.

Gedurende de termijn dat het ontwerpbesluit hogere geluidwaarden ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Amstelveen, 20 juli 2011

Naar boven