Bestemmingsplan vastgesteld en omgevingsvergunning verleend voor het perceel Beilerweg 8 in Wijster

Bestemmingsplan

Ingevolgeartikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat de gemeenteraad op 7 juli 2011 het bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Buitengebied – Beilerweg 8 Wijster’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied wordt begrensd door het perceel Beilerweg 8 in Wijster. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de wens van de ondernemer om een nieuwe varkensstal te bouwen.

Omgevingsvergunning

Ingevolge artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingrecht, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat zij op 20 juli 2011 de omgevingsvergunning ongewijzigd heeft verleend. De omgevingsvergunning betreft het bouwen van een varkensstal met zaaknummer 13623.

Gecoördineerde besluitvorming

Het besluit is voorbereid met toepassing van de coördinatieregeling (artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening). Vanwege deze gecoördineerde voorbereiding kunnen de onderstaande rechtsmiddelen worden aangewend.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, met de daarop betrekking hebbende stukken, en de verleende omgevingsvergunning liggen, met ingang van donderdag 21 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Actueel’ → ‘Bekendmakingen’ → ‘vastgesteld bestemmingsplan’. De omgevingsvergunning is in te zien onder de rubriek ‘Actueel’ → ‘Bekendmakingen’→ ‘Omgevingsvergunningen’, voorts zijn de stukken in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Beroep

Gedurende de periode van inzage, kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit tot verlenen omgevingsvergunning beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aangezien er tegen het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning geen zienswijzen zijn ingediend, kan uitsluitend een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient een afschrift van het beroepschrift te worden gevoegd.

Informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met mevrouw T. Engels en mevrouw L. de Jong. Beide medewerkers zijn werkzaam op de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe en bereikbaar op telefoonnummer (0593) 53 92 22 of per e-mail gemeente@middendrente.nl.

Naar boven