Ontwerp bestemmingsplan ‘Eext’

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorend ontwerp raadsbesluit:

– ‘Eext’

met ingang van 21 juli 2011gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. Ook is het genoemde ontwerp bestemmingsplan met bijbehorend ontwerp raadsbesluit digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & Leven’ / ‘Bestemmingsplannen’) en alleen het ontwerp bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerp bestemmingsplan is een vervolg op het voorontwerp bestemmingsplan die medio 2010 ter inzage heeft gelegen en voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de kern Eext. Met dit bestemmingsplan worden de bestaande verouderde bestemmingsplannen voor deze kern geactualiseerd. Het plangebied omvat globaal de gehele bebouwde kom van Eext en is in hoofdzaak conserverend van aard.

Ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan is één nieuwe ontwikkeling opgenomen. Het betreft het perceel Hoofdstraat 10 te Eext, waar in het ontwerp bestemmingsplan de bestemming ‘horeca’ op is komen te liggen. Dit ten behoeve van de realisatie van een hotel-restaurant op dit perceel. Verder is het ontwerp bestemmingsplan op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ter inzage gelegde voorontwerp bestemmingsplan.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad.

Uw schriftelijke reactie dient u te sturen aan de gemeenteraad, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Indien u van de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze in te brengen, gebruik wenst te maken, kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, tel. (0592)-267718.

Naar boven