Ontwerpbestemmingsplan Gershwin en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend.

Bij besluit van 12 juli 2011 hebben burgemeester en wethouders besloten het ontwerpbestemmingsplan Gershwin (BD2011-005086) en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder (BD2011-005741) vrij te geven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplangebied wordt ongeveer begrensd door de Gustav Mahlerlaan in het noorden, de Buitenveldertselaan in het westen, de Beethovenstraat in het oosten en de De Boelelaan in het zuiden. Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor bestaande en nieuwe bebouwing. In het plangebied wordt, naast kantoren en diverse voorzieningen, geluidgevoelige bebouwing toegestaan in de vorm van met name woningen.

Ontwerpbesluit hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid zullen zowel door het wegverkeer als door het railverkeer worden overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen niet doeltreffend, dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Crisis en Herstelwet

Het project Amsterdam Zuidas, waar het bestemmingsplan Gershwin deel van uit maakt, is aangewezen als een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk  1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Gershwin en het hiermee samenhangende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen, met de daarbij behorende stukken, met ingang van 21 juli 2011 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

  • Loket Tripolis van stadsdeel Zuid, Burgerweeshuispad 301, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal beschikbaar via www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: De directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen naar voren worden gebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam, per adres: De directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan dan wel het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan contact worden opgenomen met de Dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020-552 7797.

Amsterdam, 20 juli 2011

Burgemeester en wethouders,

H. de Jong,

secretaris.

E.E. Van der Laan,

burgemeester.

Naar boven