Gewijzigde vaststelling ‘Cantineweg’ te Katwijk

Het door de raad van de gemeente Katwijk op 30 juni 2011 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Cantineweg’ ligt met bijbehorende stukken met ingang van 22 juli 2011 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage.

Het plangebied is gelegen aan de zuidkant van Katwijk aan Zee. Het plangebied betreft de Cantineweg vanaf de kruising met de Zilverschoon/Koningin Julianalaan tot de aansluiting met de Westerbaan.

Het bestemmingsplan ‘Cantineweg’ maakt het mogelijk dat dit deel van de Cantineweg voor een periode van maximaal 5 jaar gebruikt kan worden als hoofdontsluitingsweg.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het raadsvoorstel. De volgende wijzigingen zijn onder andere aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Toelichting

  • 1. Paragraaf 3.3 en 3.4: De juridische planbeschrijving wordt aangevuld als gevolg van het waarborgen van beheermaatregelen ten aanzien van de stikstofsaldering in de bestemmingsomschrijving.

  • 2. Paragraaf 4.3: De ecologieparagraaf wordt aangepast vanwege het volgende:

    • Borging van de beheermaatregelen inzake stikstofsaldering;

    • Verwijzing naar het onderzoek ten behoeve van de beheermaatregelen en de Nauwe korfslak.

  • 3. Paragraaf 5.1: Actualisering van de stand van zaken in de procedure.

  • 4. Paragraaf 5.2: De economische uitvoerbaarheid van de te nemen maatregelen (zowel binnen het plangebied als buiten het plangebied) wordt benoemd.

  • 5. Bijlage 3: Het onderzoek van bureau Waardenburg inzake de beheermaatregelen en de Nauwe korfslak is bijgevoegd.

Regels

  • 1. Artikel 3 lid 4: onder vernummering van sub b t/m sub e naar sub c t/m sub f, wordt een nieuw sub b toegevoegd, luidende:

    ‘zonder uitvoering van de beheer- en vervolgmaatregelen zoals beschreven in de voor de Cantineweg verleende vergunning op basis van de Natuurbeschermingswet 1998;’

Ter inzage

Het bestemmingsplan is verbeeld en raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan is beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKATCantineweg-va01

Tevens ligt het bestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis en de servicepunten.

Beroep

Tegen het besluit van de raad kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt en

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.

  • tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven