Bestemmingsplan ‘Grindweg 660–662’

De raad van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek heeft op 30 december 2010 het bestemmingsplan bestemmingsplan ‘Grindweg 660–662’ vastgesteld.

Op het perceel aan de Grindweg 660–662 is momenteel een tuincentrum gelegen. Het plan is het bedrijfspand te slopen, de dienstwoning te restaureren en twee nieuwe vrijstaande woningen op te richten.

Het plangebied is gelegen aan de Grindweg (Molenkwartier) en maakt deel uit van een oud bebouwingslint langs de Grindweg. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Grindweg, aan de oostzijde door water en in het noorden en zuiden door de bestaande perceelgrenzen.

De voorgestelde ontwikkeling is strijdig met de voorschriften behorende bij het bestemmingsplan ‘Molenlaankwartier’, omdat er op het desbetreffende perceel enkel gebouwen met de bestemming ‘tuincentrum’ zijn toegestaan. Met het bestemmingsplan Grindweg 660–662 wordt de voorgestelde ontwikkeling alsnog mogelijk gemaakt.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Grindweg 660–662’ligt met ingang van woensdag 26 januari tot 9 maart 2011 ter inzage bij de Servicebalie van de deelgemeente Hillegersberg- Schiebroek, Melanchtonweg 100, 3005 GA Rotterdam.

De Servicebalie is dagelijks geopend van 9.00 tot 15.00 uur en iedere donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor het inzien van het bestemmingsplan buiten de openingstijden kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 010-461 55 61. Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure en de website www.wonen.rotterdam.nl.

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht (of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De secretaris van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek,

H. Keizer.

Naar boven