Bestemmingsplan ‘Mr. Vermeulenstraat 2e fase, Loerbeek’

Burgemeester en wethouders van Montferland, maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 juni 2011 het bestemmingsplan Mr. Vermeulenstraat 2e fase − Loerbeek heeft vastgesteld. Het plan voorziet in de ontwikkeling van 21 woningen aan de zuidkant van de lintbebouwing van Loerbeek achter de woningen aan de Didamseweg 15a tot en met 15e, ter hoogte van de Mr. Vermeulenstraat kadastraal bekend voormalig gemeente Bergh, sectie K, nr. 1081.

Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat eerder ter inzage heeft gelegen. De wijziging voorziet erin dat het oprichten van een berging in de voortuin niet meer mogelijk is. Daarnaast zal voor wat betreft het oprichten van een berging aan de achterzijde van een woning het volgende gelden, op een perceel tot 400 m2 is een berging van maximaal 75 m2 toegestaan en bij een perceel van meer dan 400 m2 is een berging van maximaal 100 m2 toegestaan. De goothoogte van deze bouwwerken mag niet meer bedragen dan 4 m en de bouwhoogte niet meer dan 5 m.

Het plan ligt met ingang van 21 juli 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, locatie ’s-Heerenberg, Hofstraat 1. Tevens kunt u het plan via www.montferland.info raadplegen of middels de volgende directe link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1955.bpsglbkwonmrverm-VA02.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Montferland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

N.B. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Didam, 20 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven