Vaststellen structuurvisie ‘De Steeg’ te Schimmert

Op 5 juli 2011 heeft de gemeenteraad van Nuth op grond van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening structuurvisie ‘De Steeg’ vastgesteld. De vastgestelde structuurvisie ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, balie Bouwzaken, Deweverplein 1 te Nuth. De digitale versie is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (tabblad ‘Structuurvisies’).

Wat is een structuurvisie

Een structuurvisie is een indicatief plan c.q. beleidsdocument waarin afwegingen worden gemaakt voor toekomstig (lokaal) ruimtelijk beleid. Er worden keuzes gemaakt over de gewenste ruimtelijke ontwikkeling op de lange termijn. Het is het richtinggevende document waarin duidelijk wordt welk ruimtelijk beleid de gemeente nastreeft. Uitdrukkelijk worden geen concrete bestemmingen vastgelegd. De structuurvisie bevat dan ook geen voor burgers bindende voorschriften. Deze worden pas neergelegd in een later uit te werken bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan zal op termijn eveneens ter inzage worden gelegd en ook daarop kan worden gereageerd.

Inhoud structuurvisie ‘De Steeg’

Vanuit de Gemeente Nuth en de verenigde ondernemers bestaat de behoefte om tot ‘upgrading’ c.q. revitalisering van het bedrijventerrein ‘De Steeg’ te komen. Het is van belang dat het bedrijventerrein zich op de lange termijn goed kan blijven ontwikkelen en dat het huidige kwaliteitsniveau behouden en/of verbeterd kan worden. Derhalve is voor ‘De Steeg’ een structuurvisie opgesteld om tot een toekomstvisie te komen en de planologische (on)mogelijkheden te concretiseren. In deze structuurvisie zijn keuzes gemaakt en (beleids)uitgangspunten verankerd.

Aanpassingen

De ontwerp-structuurvisie heeft vanaf 26 augustus 2010 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tijdens deze inspraakperiode zijn zienswijzen ingediend. Een aantal hiervan hebben geleid tot aanpassingen. Een en ander is opgenomen in de ‘Nota zienswijzen’.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking de dag na bekendmaking. Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht géén bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Nuth, 20 juli 2011

Naar boven