Bestemmingsplan ‘Dorpsweg 52A, Schellinkhout’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland bekend dat vanaf 21 juli 2011 het ontwerpbestemmingsplan NL.IMRO.0498-BPDorpsweg52A-on01 voor Dorpsweg 52A in Schellinkhout ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het verplaatsen en vernieuwen van de bestaande vervallen stolp op het perceel Dorpsweg 52A in Schellinkhout. In de te renoveren stolp zal één niet-zelfstandige agrarische bedrijfswoning worden gevestigd. Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende zes weken ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel en is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat op grond van artikel 83, eerste lid Wet geluidshinder voor de vaststelling van dit bestemmingsplan een ontwerpbesluit tot het vaststellen van een hogere grenswaarde tot ten hoogste 58 dB vanaf 21 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt bij het omgevingsloket.

Inhoud

Op 17 maart 2009 is een aanvraag bouwvergunning ontvangen voor het verplaatsen en vernieuwen van een vervallen stolp op het agrarisch perceel Dorpsweg 52 in Schellinkhout. De stolp is tot 1961 in gebruik geweest als woning/agrarisch bedrijfsgebouw en daarna verbouwd tot agrarisch bedrijfsgebouw. Gevraagd wordt om de te renoveren stolp als één woning te bewonen als een afhankelijke agrarische bedrijfswoning. De gemeenteraad heeft op 25 januari 2010 besloten een bestemmingsplan in voorbereiding te brengen om medewerking te kunnen verlenen aan de aanvraag. De wettelijk voorgeschreven vooroverlegpartners hebben aangegeven geen bedenkingen te hebben tegen het plan. De Provincie Noord-Holland heeft echter wel verzocht om tekstuele aanpassingen. Deze zijn in het ontwerpbestemmingsplan verwerkt.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van inzage kan een ieder zienswijzen indienen:

  • schriftelijk een zienswijze sturen naar het college van burgemeester en wethouders of de gemeenteraad van Drechterland, Raadhuisplein 1, 1616 ZG Hoogkarspel;

  • mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel, T: 0228-352 352.

Naar boven