Vaststelling bestemmingsplan ‘De Heikant’

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat het bestemmingsplan is vastgesteld. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek.

Het bestemmingsplan omvat het terrein van de voormalige locatie ‘Eierhandel Hofmans’ ten noorden van De Horst. Het gebied bestaat uit het perceel gelegen tussen de Hermelijnstraat, Reestraat en Cranenburgsestraat, kadastraal bekend als Groesbeek, sectie P, nummer 00169. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding en biedt een regeling voor de toekomstige situatie waarbij op onderhavige locatie maximaal 91 woningen kunnen worden gebouwd. Er worden zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. In de woonbuurt komen diverse typen woningen, waaronder vrijstaande, half vrijstaande, patio- en rijwoningen. Tevens biedt het bestemmingsplan ruimte voor de ontwikkeling van een groenstrook ten westen van het terrein.

Met ingang van woensdag 20 juli 2011 tot en met dinsdag 30 augustus 2011 zijn het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via www.groesbeek.nl, digitale bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ook kan het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende voornoemde termijn worden ingezien in het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1), bij de afdeling VROM, Omgevingsloket. Het loket is geopend op werkdagen van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Opgemerkt wordt dat gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan een besluit vaststelling hogere grenswaarden en een vastgesteld beeldkwaliteitsplan ter inzage liggen.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Sleyfer van de afdeling VROM, telefoonnummer 024-39 96 217.

Naar boven