Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan ‘Austerlitz/Zeisterbossen’

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het plangebied Austerlitz/Zeisterbossen.

Plangebied

Het plangebied wordt globaal gevormd door het (bos)gebied ten oosten van de bebouwde kom van Zeist, inclusief het buurtschap Austerlitz.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Het bestemmingsplan is betrokken in het actualisatieprogramma voor bestemmingsplannen waaraan de gemeente Zeist momenteel werkt. In dit kader heeft het plan een consoliderend karakter; de bestaande (planologische) situatie is het uitgangspunt. Alleen wanneer sprake is van ontwikkelingen die al mogelijk zijn in de geldende bestemmingsplannen en initiatieven waarvoor reeds een separate procedure is doorlopen, zijn deze in de herziening meegenomen.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt dus in hoofdzaak beoogd om de planologische regelingen en bestemmingen in de bestaande en deels verouderde bestemmingsplannen ‘koud over te zetten’ naar een actueel en digitaal bestemmingsplan.

Stand van zaken

Het traject om te komen tot een actueel bestemmingsplan is al in 2007 in gang gezet. In juni 2008 heeft het voorontwerpbestemmingsplan in het kader van de inspraak ter inzage gelegen. Door omstandigheden heeft het proces behoorlijke vertraging opgelopen. Op dit moment wordt het voorontwerpbestemmingsplan uitgewerkt tot ontwerpbestemmingsplan. Zodra het ontwerpbestemmingsplan gereed is, kan de formele procedure worden opgestart.

Het plan ligt momenteel nog niet ter inzage. Het is dus nog niet mogelijk tegen het plan zienswijzen kenbaar te maken. Zodra het plan in het kader van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (afdeling 3.4 Awb) wordt gepubliceerd en ter inzage wordt gelegd, is het mogelijk om zienswijzen tegen het plan in te brengen. Naar verwachting zal het ontwerpbestemmingsplan na de zomer ter inzage worden gelegd.

Eerder in het planproces is een aantal onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om in het kader van artikel 3.1.1 Bro advies uit te brengen over het voorontwerpbestemmingsplan.

Informatie

Mocht u meer informatie wensen over deze vooraankondiging dan kunt u contact opnemen met de heer Staps van het team Vergunningen, telefoonnummer 14 030.

Naar boven