Vaststelling gecoördineerde besluiten locatie Aan- en Hefbrug en Kerkweg-Oost

De gemeenteraad heeft op 29 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Aan- en hefbrug’ ongewijzigd vastgesteld.

Het plan voorziet in de verbreding van de aan- en hefbrug. Daarnaast wordt er aan de aan- en hefbrug groot onderhoud gepleegd.

Dit bestaat voor de hefbrug uit het uitvoeren van straalwerkzaamheden aan de stalen constructie, vervangen van de installaties in de machinekamers en het uitvoeren van werkzaamheden aan de consoles van de brug. Ten behoeve van de werkzaamheden worden diverse tijdelijke voorzieningen gerealiseerd, zoals een pont met aanvaarbeveiligingen in de rivier ‘De Gouwe’.

Gelijktijdig met de uitvoering van deze werkzaamheden wordt de aanbrug aangepast aan de huidige verkeerseisen. De westelijke aanbrug dateert van 1935–1936 en is in een slechte staat. De aanbrug is door betonrot verzakt en kan de huidige verkeersbelasting slecht verwerken. De huidige aanbrug wordt gesloopt, vernieuwd en de constructie van de aanbrug wordt vernieuwd. Naast deze werkzaamheden worden in de Kerkweg-Oost diverse houtopstanden gekapt. De werkzaamheden nemen in totaal maximaal 5,5 maanden in beslag. De start van de werkzaamheden staat gepland voor februari 2012.

Vaststellingsbesluiten

Voor de realisering van het project zijn de nodige vergunningen en ontheffingen bij diverse bestuursorganen aangevraagd. De volgende besluiten hebben gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht doorlopen.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen

  • 1. Het bestemmingsplan ‘Aan- en Hefbrug’ in Waddinxveen.

  • 2. Beschikking Wetgeving algemene bepalingen omgevingsrecht (artikel 2.1 en artikel 2.2). Hieronder valt het slopen en bouwen van de aan- en hefbrug (rijksmonument) alsook het kappen van bomen op de locatie Kerkweg Oost.

  • 3. Verkeersbesluit. (artikel 15.2 van de Wegenverkeerswet 1994) Dit heeft betrekking op het tijdelijk afsluiten van de Kerkweg Oost ten behoeve van reconstructiewerkzaamheden in 2012.

  • 4. Ontheffing geluidhinder (ex APV art. 4.6). Aan de aan- en hefbrug worden diverse werkzaamheden uitgevoerd, die tot geluidsoverlast voor de omwonenden kunnen leiden.

  • 5. Ontheffing openbreken weg (ex APV art. 2.11). Voor de vernieuwing van de aanbrug moet de weg worden opengebroken.

College van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

  • 1. Ontheffing vaarwegverordening. Het uitvoeren van werkzaamheden boven een watergang.

Hoogheemraadschap van Rijnland

  • 1. Watervergunning Keur permanente werken. De werkzaamheden aan de westelijke aanbrug wordt in een waterkering van het Hoogheemraadschap van Rijnland uitgevoerd.

  • 2. Watervergunning Keur tijdelijke werken. Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn tijdelijke werken noodzakelijk. Deze worden in de watergang en op de kade geplaatst.

  • 3. Melding lozing vaste objecten. Uitvoeren van straalwerkzaamheden aan de hefbrug boven een watergang.

Inzien besluiten

Alle vastgestelde besluiten en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 21 juli 2011 (zes weken) voor eenieder ter inzage van tijdens openingsuren bij de Publieksbalie op het gemeentehuis (Raadhuisplein 1).

Daarnaast worden de besluiten van het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland, tijdens reguliere openingstijden, ter inzage gelegd bij:

  • Provinciehuis Zuid-Holland

    Zuid-Hollandplein 1

    2596 AW Den Haag

  • Hoogheemraadschap van Rijnland

    Archimedesweg 1

    2333 CM Leiden.

Alle stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen de hiervoor genoemde besluiten een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die reeds zienswijzen over de ontwerpbesluiten naar voren heeft gebracht. Hierop wordt een uitzondering gemaakt als het de betrokkene redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen over de ontwerpbesluiten naar voren te hebben gebracht.

Inwerking

Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning, verkeersbesluit, watervergunningen en ontheffingen treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treden het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning, verkeersbesluit, watervergunningen en ontheffingen niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Ingevolge artikel 8.3 lid 1 Wro worden alle besluiten voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Projecten op het telefoonnummer 0182-624558.

Naar boven