Bestemmingsplan Harkema bedrijventerrein De Bosk (gewijzigde vaststelling)

Inleiding

Het bestemmingsplan Harkema bedrijventerrein De Bosk geeft een planologische regeling voor het gebied, dat globaal wordt begrensd door het sportpark De Bosk in het noorden, de weg De Bosk in het oosten, de Nijewei in het zuiden en de Betonwei in het westen. Het plan is opgesteld in het kader van het project ‘Actualisering Bestemmingsplannen Achtkarspelen’. Dit betreft een integrale herziening van de geldende bestemmingsplannen.

Het plan is er op gericht om de bestaande situatie in het plangebied vast te leggen en gewenste ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk te maken. Er worden twee hoofdfuncties onderscheiden: de woonfunctie en de bedrijfsfunctie.

Uitgangspunt is dat alle bestaande woningen en bedrijven in het gebied overeenkomstig het huidige gebruik worden bestemd. Voor een aantal woonpercelen geldt, dat de bestemming kan worden gewijzigd in een bedrijfsbestemming. In het plangebied komt verder een zogenaamde ‘open plek’ voor, die ruimte biedt voor de bouw van een vrijstaande woning.

Op 9 juni 2011 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Harkema bedrijventerrein De Bosk gewijzigd vastgesteld. Het plan is op de volgende punten gewijzigd.

Ten aanzien van de verbeelding:

  • a. de bestemming van het perceel De Bosk 19 te Harkema is gewijzigd van ‘Wonen’ in ‘Bedrijf’;

  • b. de bestemming van het perceel Nijewei 54b te Harkema is gewijzigd van ‘Wonen’ in ‘Bedrijf’;

Ten aanzien van de planregels:

  • a. artikel 4.7 sub c onder 3 komt te luiden als volgt: ‘er per bedrijf ten hoogste één bedrijfswoning mag worden gebouwd’;

  • b. artikel 9.4 sub b onder 2 komt te luiden als volgt: ‘er per bedrijf ten hoogste één bedrijfswoning mag worden gebouwd’.

Ter inzage

Vanaf 20 juli tot en met 30 augustus 2011 liggen het raadsbesluit en het bestemmingsplan Harkema bedrijventerrein De Bosk ter inzage.

De stukken kunt u inzien:

  • in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; en

  • via onze website www.achtkarspelen.nl (zoeken op ‘Ruimtelijke plannen’).

Beroep

Tot en met 30 augustus 2011 kan beroep worden ingesteld tegen het plan door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft over de genoemde wijzigingen.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook om schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R.H. Gebben van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 19 juli 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

P. Adema, wnd.

burgemeester.

E. van der Sluis,

secretaris.

Naar boven