Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ’Recreatiepark Zeijerveen’

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat de gemeenteraad bij raadsbesluit van 7 juli 2011, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), het bestemmingsplan ‘Recreatiepark Zeijerveen’ met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.08BP2009227-C001 heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 15 juli 2011, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.assen.nl.

Het plangebied ligt aan de Asserwijk, aan de rand van de wijk Kloosterveen. Het plangebied wordt globaal begrensd door de A28 aan de oostkant, het bos- en golfgebied aan de noordkant en de woonwijk Kloosterveen, de Asserwijk en de tweede hoofdontsluiting van de woonwijk Kloosterveen aan de west- en zuidkant.

Het bestemmingsplan Recreatiepark Zeijerveen vormt het kader voor de inrichting van het gebied als een natuur- en recreatiegebied. Op het terrein komen onder meer een sleehelling, wandel- en fietspaden, een fietscrossbaan en een uitkijkheuvel. Daarnaast wordt op de locatie Asserwijk 28 gedacht aan het realiseren van een kinderboerderij. De in het plangebied aanwezige NAM-gaswinlocatie blijft gehandhaafd.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 1 april tot en met 12 mei 2011. Er is in deze periode één zienswijze ontvangen. Het plan is naar aanleiding van de ingebrachte zienswijze niet gewijzigd.

Tijdens bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door diegenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede door belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wro zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het beroep kunt u schriftelijk indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven