Gewijzigde vaststelling bestemmingsplannen bio-woningen Muggenhoek 9, Heeswijk-Dinther, Fokkershoek 18, Heeswijk-Dinther en Loosbroeksestraat 1–3 Heesch

Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat in de gemeenteraadsvergadering van 1 juni 2011 de bestemmingsplannen bio-woningen Muggenhoek 9, Heeswijk-Dinther, Fokkershoek 18, Heeswijk-Dinther en Loosbroeksestraat 1–3, Heesch gewijzigd zijn vastgesteld.

Inhoud

In 2004 is door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant de beleidsnota ‘Buitengebied in ontwikkeling’ vastgesteld. Daarin is ook de mogelijkheid opgenomen om middels een tegenprestatie in het buitengebied medewerking te verlenen aan het oprichten van nieuwe woningen in het buitengebied, ook wel de bio-woningen-regeling genoemd. Drie agrarische ondernemers hebben gebruik gemaakt van deze regeling.

Inzage

De bestemmingsplannen (inclusief overige relevante stukken) liggen met ingang van 18 juli 2011 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch en zijn te downloaden via www.bernheze.org (onder Thema’s/Bestemmingsplannen). De bestemmingsplannen zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van de bestemmingsplannen zijn wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen aangebracht. Het betreffen wijzigingen naar aanleiding van ingebrachte zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. Er zijn wijzigingen aangebracht in de toelichting, regels en verbeelding van de bestemmingsplannen. Een overzicht van alle wijzigingen ligt bij de stukken ter inzage.

Beroepsmogelijkheid

Binnen de termijn van inzage kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die:

  • tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt;

  • redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde afdeling.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit en daarmee het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. de Ruiter van afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, telefoon (0412) 45 88 88.

Naar boven