Vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Noorderhogeweg Drachten’

B&W van Smallingerland maken, ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 15 juli 2011 voor eenieder ter inzage ligt, het door de gemeenteraad op 5 juli 2011 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Noorderhogeweg Drachten’.

Het doel van dit bestemmingsplan is om de realisatie van een nieuw bedrijventerrein aan de westzijde van de Noorderhogeweg planologisch mogelijk te maken. Tevens is een planologische reservering opgenomen om aan de westzijde van de woonwijk Vrijburgh een bedrijvenstrook mogelijk te maken middels een wijzigingsbevoegdheid.

Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat ruimtelijk uit twee delen:

  • Noordelijk plangebied: ten noorden van de Nijtap, aan de andere zijde van de rotonde (Nijtap-Noorderhogeweg), ligt het eerste deel van het plangebied met een grootte van circa 14 hectare. Dit deel van het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de groenstrook langs Wâldwei (de N31), aan de oostzijde door een bestaande waterloop en houtwal en de eerste fase van de woonwijk Vrijburgh, een aan de zuidzijde door de Nijtap en een parallelweg daarvan. De westelijke plangrens ligt langs de Noorderhogeweg.

Zuidelijk plangebied: ten zuiden van de Nijtap ligt een terrein met een grootte van circa 33 hectare. Dit terrein, aan de noordzijde begrenst door de Nijtap, wordt verder begrensd door de Noorderhogeweg aan de oostzijde en de Kletten aan de zuidzijde. De westelijke grens wordt gevormd door de houtwallen van een agrarisch perceel.

Om het betreffende bedrijventerrein mogelijk te maken is een gedeeltelijke herziening noodzakelijk van een viertal vigerende bestemmingsplannen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt tijdens kantooruren op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur ter inzage in het gemeentehuis (centrale publieksbalie) aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Ook kunt u het bestemmingsplan inzien op onze gemeentelijke website (www.smallingerland.nl, onder Bouwen&Milieu) en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, gepubliceerd met planid NL.IMRO.0090.BP2010BNO001-0401.

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit kunt u beroep instellen, tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Ter inzage liggende stukken: vaststellingsbesluit en bestemmingsplan.

Inzage- en beroepstermijn: 15 juli 2011 tot en met 25 augustus 2011.

Naar boven