Ontwerpbestemmingsplan Herziening Geluidzonering WKC Markerkant, Almere Stad ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een nieuw bestemmingsplan Herziening Geluidzonering WKC Markerkant is voorbereid. Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 1 augustus 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage (tot en met maandag 12 september 2011)

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan betreft de vastlegging van de geluidzone van de Warmte Kracht Centrale (WKC) aan Markerkant 12 10. Met dit bestemmingsplan wordt de totale beschikbare geluidsruimte voor de WKC vastgelegd. Na vaststelling van dit bestemmingsplan wordt het mogelijk het nachtelijk gebruik van de zomerkoelers te vergunnen. Dit bestemmingsplan gaat specifiek om dat deel van de geluidzone dat buiten het bedrijventerrein Markerkant is gelegen en beslaat globaal een cirkel van ongeveer 300 meter vanaf de Warmte Kracht Centrale en betreft de noordoostelijke hoek van het Rie Mastenbroekpark, een deel van de Hogering en een deel van het groen gebied ten zuiden van de Noorderleedeweg en de Von Draisweg en de westelijke hoek van de Andreastuinen. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft van 26 april tot en met 7 juni 2011 ter inzage gelegen. Er zijn geen inspraakreacties ontvangen en geen inhoudelijke vooroverlegreacties. In het ontwerpbestemmingsplan is de toelichting iets verduidelijkt maar er heeft geen inhoudelijke wijziging plaatsgevonden.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 1 augustus tot en met maandag 12 september 2011 kan eenieder schriftelijk (geen email) zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ontwerpbestemmingsplan Herziening Geluidzonering WKC Markerkant.

Let op: reacties kunnen alleen tijdens de ter inzage periode, dus met ingang van 1 augustus, worden ingediend.

Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met het secretariaat DSO/Ruimte op telefoonnummer (036) 548 41 93, om een afspraak te maken op het stadhuis. Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook dit nummer bellen.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1. De openingstijden van de balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 9.00–13.00 uur en tevens op donderdagavond van 18.00–20.00 uur. Buiten deze tijden kunt u alleen op afspraak komen.

Digitaal is het bestemmingsplan in pdf-formaat in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/bestemmingsplannen (dit plan staat niet op ruimtelijkeplannen.nl). Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal (in pdf) in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

Naar boven