Ontwerp bestemmingsplan Markerkant 2009, Almere Stad ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Markerkant een nieuw bestemmingsplan is voorbereid. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 1 augustus 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 12 september 2011).

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan betreft het bedrijventerrein Markerkant en wordt begrensd door de Hogering, het Rie Mastenbroeksportpark, de Andreatuinen en door de woonwijken Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk. Het bestemmingsplan zal te zijner tijd het thans geldende bestemmingsplan voor Markerkant vervangen en legt de ontwikkelingsrichting van Markerkant vast voor de komende 10 jaar. Al het bestaande gebruik dat van deze gewenste ontwikkelingsrichting afwijkt, is met aanduidingen op de plankaart opgenomen. Daarmee wordt voortzetting van het huidige gebruik mogelijk gemaakt. In het ontwerp bestemmingsplan zijn de reacties op het voorontwerp bestemmingsplan en nieuw beleid verwerkt. Dit heeft met name geleid tot veranderingen in de regeling van reguliere detailhandel in Markerkant 12 en perifere detailhandel in deelgebieden 10, 11, 13 en 16. Er hebben echter ook kleinere aanpassingen op perceelniveau plaatsgevonden.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 1 augustus tot en met maandag 12 september 2011 kan een ieder schriftelijk (geen email) zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen. U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ontwerp bestemmingsplan Markerkant 2009.

Let op: reacties kunnen alleen tijdens de ter inzage periode, dus met ingang van 1 augustus, worden ingediend.

Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met het secretariaat DSO/Ruimte op telefoonnummer (036) 548 41 93, om een afspraak te maken op het stadhuis. Voor vragen over het ontwerp bestemmingsplan kunt u ook dit nummer bellen.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1. De openingstijden van de balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 9.00–13.00 uur en tevens op donderdagavond van 18.00–20.00 uur. Buiten deze tijden kunt u alleen op afspraak komen.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP2T05-on01. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP2T05-on01

Naar boven