Omgevingsvergunningen twee vrijstaande woningen aan de Bergumermeerstraat 13 en 15, Berkel en Rodenrijs

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij twee omgevingsvergunningen (zaaknummers W-2010-0187 en W-2010-0112) hebben verleend ten behoeve van de bouw van twee vrijstaande woningen aan de Bergumermeerstraat 13 en 15 in Berkel en Rodenrijs.

De geplande woningen liggen ten noorden van de woning aan de Noordeindseweg 9e in Berkel en Rodenrijs.

De omgevingsvergunningen worden verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Dat betekent dat het college afwijkt van het geldende uitwerkingsplan. De bouwplannen passen wel in het ontwerp Uitwerkingsplan Deelplan IV, 1e fase Noord, 1e partiële herziening dat ter inzage heeft gelegen.

Inzage

U kunt de besluiten met bijbehorende stukken met ingang van 15 juli tot en met 26 augustus 2011 inzien op onze website www.lansingerland.nl; Wonen en omgeving; Bestemmingsplannen; Lopende procedures Berkel en Rodenrijs en op RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast liggen de betreffende stukken gedurende deze periode ter inzage bij de balie in het SPiL Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1. De balie is geopend op werkdagen vanaf 9.00 tot 13.00 uur, op woensdagmiddag vanaf 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten de genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen (gedurende de ter inzage termijn) bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM ROTTERDAM.

U bent belanghebbende als u:

  • tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze naar voren hebt gebracht;

  • redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunningen naar voren hebt gebracht;

  • door een wijziging ten opzichte van de ontwerp omgevingsvergunningen in een ongunstiger positie wordt gebracht.

Is een beroepschrift ingediend dan kan tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Het adres van de voorzieningenrechter is hetzelfde als van de Rechtbank.

De omgevingsvergunningen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De beroepstermijn loopt tot en met 26 augustus 2011.

Naar boven