Partiële herziening Nijmegen Waalfront – 1 (Handelskade)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, de partiële herziening Nijmegen Waalfront − 1 (Handelskade) aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.

Op 9 april 2008 is het bestemmingsplan ‘Nijmegen Waalfront’ (moederplan) vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Waalfront’ omvat in grote lijnen het gebied tussen de spoordijk, de rivier de Waal, het tracé van de nieuwe stadsbrug en de Weurtseweg.

Inmiddels is er een concreet stedenbouwkundig plan voor de locatie Handelskade gereed. Dit stedenbouwkundig plan past op een aantal punten niet binnen het vigerende bestemmingsplan. De gemeente wil de voorgenomen ontwikkeling echter graag mogelijk maken. Hiervoor is voorliggend bestemmingsplan is opgesteld.

Omdat het stedenbouwkundig plan slechts op een aantal punten afwijkt van het vigerend bestemmingsplan, heeft voorliggend bestemmingsplan de vorm van een partiële herziening. Dit houdt in dat het vigerende bestemmingsplan op een aantal punten gewijzigd wordt, zodat het stedenbouwkundig plan volledig binnen het bestemmingsplan past. De regels en plankaart van het bestemmingsplan ‘Nijmegen Waalfront’ blijven voor het overige onverminderd van toepassing. De wijzigingen richten zich met name op de toegestane functies, de wijze van meten van bouwhoogte en peil, het mogelijk maken van geluidswerende voorzieningen en het ondergronds bouwen.

Inzage

Met ingang van 14 juli 2011 ligt de partiële herziening, met de daarop betrekking hebbende stukken, gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel aan de Mariënburg 75.

Daarnaast is het de partiële herziening als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Zienswijze

Tot en met woensdag 24 augustus 2011 (zes weken) kan eenieder zijn/haar zienswijze inzake de partiële herziening kenbaar maken bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Stadsontwikkeling (bureau G230), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Naar boven