Ontwerp-Structuurvisie gemeente Loppersum

Het college van de gemeente Loppersum heeft op 3 mei 2011 besloten de ontwerp-structuurvisie vrij te geven voor inspraak.

Informatieavond

De gemeente vindt het belangrijk om haar inwoners en belanghebbenden te informeren en eventuele vragen over deze structuurvisie te beantwoorden. Daarom zal de structuurvisie aan u gepresenteerd worden tijdens een openbare bijeenkomst op 18 juli om 19.30 uur in het gemeentehuis te Loppersum. Daarnaast krijgt u de gelegenheid om tijdens de terinzagelegging schriftelijk te reageren. De gemeenteraad wordt voorafgaand aan deze bijeenkomst geïnformeerd.

Inspraak

De ontwerp-structuurvisie voor de gemeente Loppersum ligt van dinsdag 12 juli 2011 tot en met maandag 5 september 2011 voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Vanwege de zomervakantie is er voor gekozen om de structuurvisie acht weken ter inzage te leggen, in plaats van de normale duur van zes weken. De ontwerp-structuurvisie is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Loppersum, www.loppersum.nl, onder ‘Actueel’ en vervolgens ‘Ruimtelijk beleid’.

Eenieder kan vanaf dinsdag 12 juli 2011 gedurende zes weken (tot en met maandag 5 september 2011) bij voorkeur schriftelijk zijn/haar reactie op de structuurvisie kenbaar maken bij de Raad van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum.

Inhoud

De ontwerp-structuurvisie geeft conform de Wet ruimtelijke ordening de hoofdlijnen van het (ruimtelijk) beleid voor het gehele grondgebied van de gemeente Loppersum voor de middellange termijn (tot ongeveer 2020). Het hoofddoel is om diverse bestaande beleidsstukken in één structuurvisie samen te brengen, deze te plaatsen in het toekomstig perspectief en daarvan de consequenties in beeld brengen.

De nieuwe structuurvisie geeft de koers van de gemeente voor de komende jaren aan. Daarvoor is al veel eigen beleid beschikbaar, dat als belangrijke input voor de structuurvisie dient. Zo heeft de gemeenteraad de Kadernota Buitengebied in september 2010 vastgesteld, welke volledig is overgenomen in de ontwerp-structuurvisie. Daarnaast heeft de gemeenteraad reeds de hoofdlijnen van beleid vastgesteld in de ‘Contourenvisie’ (2008) en is al eerder in de ‘Strategische Visie Loppersum’ (2006) een aantal beleidslijnen weergegeven. Ook zijn er door de dorpen dorpsvisies opgesteld. De reeds vastgelegde visies vormen de basis voor de nieuwe structuurvisie.

Proces

De ontwerp-structuurvisie ligt acht weken ter inzage. Na de inzage termijn worden eventuele inspraakreacties beoordeeld en indien mogelijk verwerkt in de structuurvisie.

Vervolgens wordt de structuurvisie naar verwachting eind 2011 ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Naar boven