Vastgesteld bestemmingsplan ‘MFC Klarendal’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 4 juli 2011 ongewijzigd heeft vastgesteld:

het bestemmingsplan ‘MFC Klarendal’

Met ingang van 14 juli 2011 ligt het bestemmingsplan gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage in het Stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het bestemmingsplan is met ingang van 16 juni 2011 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Het bestemmingsplan is met ingang van 14 juli 2011 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.755-0301. De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.755-0301.

Het plangebied ligt in de wijk Klarendal op het terrein van de voormalige Menno van Coehoornkazerne en wordt in het noorden en oosten begrensd door de Garnizoenstraat, in het zuiden door de Klarendalseweg en in het westen oor de Verlengde Hoflaan.

Het bestemmingsplan is een herziening van het bestemmingsplan ‘Sonsbeekkwartier-Vogelwijk’ uit 2008. Directe aanleiding voor de herziening is dat de gemeente het voormalige kazerneterrein in 2005 heeft aangewezen als meest geschikte locatie voor het vestigen van een MultiFunctioneel Centrum (MFC) voor de wijk Klarendal. In dit MFC krijgen wijkfuncties op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en ontmoeting een plaats in bestaande bebouwing en in nieuwbouw. Een nieuwe ruimtelijke indeling van genoemde functies is in dit concept-bestemmingsplan geregeld.

De bestaande bebouwing, sinds december 2009 in eigendom van Stichting Volkshuisvesting, is conserverend bestemd.

Omdat geen zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar zijn gemaakt kan alleen een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan indien sprake is van spoedeisendheid en indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Arnhem, 13 juli 2011

Naar boven