Vastgesteld bestemmingsplan ‘Spijkerbroek’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 5 juli 2011 gewijzigd heeft vastgesteld:

het bestemmingsplan ‘Spijkerbroek’.

Met ingang van 14 juli 2011 ligt het bestemmingsplan gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage in het Stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het bestemmingsplan is met ingang van 14 juli 2011 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.743-0301. De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.743-0301.

Begrenzing plangebied

Het plangebied wordt begrensd door de Hertogstraat, Dullertstraat en C.A. Thiemestraat aan de westzijde, de spoorlijn Arnhem − Zevenaar aan de noordzijde en de Thorbeckestraat aan de zuidzijde.

Doel

Basis voor het bestemmingsplan is een eerder genomen besluit om het project Spijkerbroek te starten. Het project omvat de renovatie van panden in het voormalige prostitutiegebied. Ook wordt een actualisering van dit plangebied beoogd n.a.v. ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden.

Er is sprake van een nieuwe invulling van de locatie aan de Driekoningendwarsstraat 81–83 met wooneenheden. Ook is sprake van een nieuwe invulling van de locatie Dullertflat/oude Melkfabriek, eveneens met woonbebouwing.

Verder omvat het project de herontwikkeling van het oostelijk deel m.n. rondom de bouwspeelplaats Thialf. Daar worden nieuwe ruimtelijke en functionele ontwikkelingen beoogd.

Tenslotte zijn de schoolgebouwen Stedelijk Gymnasium Arnhem (SGA), en de Hugo de Grootschool in het plan opgenomen en conserverend bestemd.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:

Plankaart:

  • een bouwaanduiding onderdoorgang (ond) die is gegeven aan een bouwblok aan de Driekoningendwarsstraat heeft een andere begrenzing gekregen;

  • het bouwblok aan de Dullertstraat tussen Karel van Gelderstraat en Spijkerstraat heeft een functieaanduiding parkeergarage (pg) gekregen;

  • de bestemmingsgrenzen zijn aangepast op basis van het definitief ontwerp voor de inrichting van het parkgebied.

Regels:

  • aan artikel 12.2 sub b is de zinsnede toegevoegd: ‘met een maximumbreedte van 3 meter’;

  • een zin in artikel 12.1 sub b punt 6 is in verband met de functieaanduiding parkeergarage redactioneel aangepast.

Beroep

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit houdt onder meer in dat eventuele beroepsprocedures tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State versneld zullen worden behandeld. Dit betekent ook dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Arnhem, 13 juli 2011

Naar boven