Vaststelling projectbesluit ‘Dorpsweg 126B te Hoornaar’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Giessenlanden maken bekend dat een bouwvergunning 1e fase met daarin geïncorporeerd het projectbesluit voor de bouw van één woning met daarbij behorende aan- en bijgebouwen is vastgesteld.

Er zijn enkele officiële instanties benaderd in het kader van het vooroverleg als bedoeld in artikel 5.1.1. Bro. Van Waterschap Rivierenland is een opmerking ontvangen over de opgenomen peilgebieden. Deze opmerking is verwerkt in het ontwerpprojectbesluit.

Verder is de gelegenheid geboden om zienswijzen in te dienen, er zijn echter geen zienswijzen ontvangen. Het projectbesluit en besluit bouwvergunning blijven ongewijzigd.

Terinzagelegging

Vanaf vrijdag 28 januari 2011 liggen het projectbesluit, de bouwvergunning 1e fase en bijbehorende stukken ter inzage gedurende 6 weken in het gemeentehuis aan de Groeneweg 33 in Hoornaar. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.00 uur en woensdag tot 15.30 uur.

NB. Het projectbesluit (NL.IMRO.0689.PB3001-vast) en de daarbij bijbehorende stukken zijn ook digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Gecombineerde beroepsmogelijkheid

Beide besluiten hebben de uitgebreide procedure van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht gevolgd. Nu er tevens sprake is van bouwen waarop dit projectbesluit betrekking heeft, worden beide besluiten als één besluit aangemerkt. Tegen het vastgestelde projectbesluit (vaststellingsbesluit) en de verleende bouwvergunning kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Dordrecht, Sector Bestuursrecht door:

  • Iedereen die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpprojectbesluit kenbaar heeft gemaakt;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze over het ontwerpprojectbesluit tijdig kenbaar te maken.

  • Verder kan door eenieder beroep worden ingesteld tegen eventuele wijzigingen die bij de vaststelling van het projectbesluit en de bouwvergunning zijn aangebracht.

Beroep kan alleen worden ingesteld in de periode waarin de stukken gedurende genoemde 6 weken ter inzage liggen.

Conform het bepaalde in artikel 46 lid 6 van de Woningwet, artikel 3.11 lid 2 j° artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening, treden deze besluiten in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt een griffierecht in rekening gebracht. U stelt beroep in door een brief te sturen naar Rechtbank Dordrecht, Sector Bestuursrecht. In die brief vermeldt u naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met dat besluit. U ondertekent de brief en stuurt deze naar Rechtbank Dordrecht, Sector Bestuursrecht, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht.

Voorlopige voorziening

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Totdat op het beroep is beslist kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de rechtbank worden gedaan. Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd.

Naar boven