Vastgesteld projectbesluit ‘Waaldijk 18’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.11 in samenhang met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van woensdag 13 juli 2011 tot en met dinsdag 23 augustus 2011 voor eenieder ter inzage ligt:

Het vastgestelde projectbesluit ‘Waaldijk 18’ met bouwvergunning.

Het projectgebied (4213 LA) van het projectbesluit staat bij de gemeente kadastraal bekend als sectie P, nummer 1047’.

Directe aanleiding voor het projectbesluit vormt de herbouw van een vrijstaande woning met in- en uitrit. Het nu geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2006’ voorziet hier niet in.

Ter inzage

Het vastgestelde projectbesluit wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop ‘Vastgesteld’  Vastgesteld projectbesluit ‘Waaldijk 18’ staat een link naar deze landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website staat tevens een link naar de bronbestanden van het projectbesluit.

Het vastgestelde projectbesluit met bouwvergunning kan tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

De beslissing omtrent een projectbesluit en bouwvergunning wordt voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Gedurende genoemde termijn van zes weken kan bij de rechtbank Dordrecht, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp projectbesluit bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste de volgende gegevens bevatten:

  • De naam en het adres van de indiener;

  • De dagtekening;

  • Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • De gronden van het beroep.

Ook is het mogelijk digitaal een beroepschrift in te dienen bij de rechtbank Dordrecht via http://rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet een indiener wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voorlopige voorziening

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het projectbesluit met bouwvergunning niet. Het projectbesluit met bouwvergunning treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Dordrecht te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de genoemde termijn van zes weken is ingediend, treedt het projectbesluit met bouwvergunning niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Voor informatie over het vastgestelde projectbesluit met bouwvergunning en het indienen van beroep of een voorlopige voorziening kunt u contact opnemen met de heer P.P. van der Werff van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zijn telefoonnummer is 0183-65 93 05.

E-mailen kan naar: p.vanderwerff@gorinchem.nl.

Naar boven