Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Heeg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Súdwest Fryslân bij besluit van 26 mei 2011 het bestemmingsplan Heeg gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Het bestemmingsplan bevat de herziening/actualisatie van de bestaande situatie van de bebouwde kom van Heeg. Nieuwe woningbouwplannen die thans in ontwerp zijn, maken geen deel uit van dit plan. Wel is in het plan het aangepaste beleid voor de vestiging van horeca opgenomen. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan naar aanleiding van ingediende zienswijze en een ambtshalve wijziging op twee punten aangepast:

  • binnen de bestemming ‘recreatie-jachthaven’ is de omschrijving aangepast in die zin dat het kamperen ondergeschikt dient te zijn aan het innemen van een ligplaats in de jachthaven;

  • binnen de bestemming ‘recreatie-camping’ is op de plankaart aan de westzijde van Watersportcamping Heeg aan de Burd 25a te Heeg een bebouwingsvlak opgenomen ten behoeve van het plaatsen van 37 kleine kampeergebouwen (in de regels was deze mogelijkheid reeds opgenomen).

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 15 juli 2011 t/m 25 augustus 2011 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het vastgestelde plan is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/ leven en wonen/leefomgeving/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/vastgesteld en op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

De digitale planbestanden van het bestemmingsplan Heeg zijn te downloaden op de volgende weblocatie http://diensten.iszf.nl/swf/ro-online/upload/885B539D-D07C-4BEA-9AA8-40948B9E553E

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet op. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspaak van de Raad van State, treedt het bestemmingplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven