Vaststelling bestemmingsplan Groene campus Asdonck te Hegelsom

NL.IMRO.1507.BPHOCAMPUSASDONCK-VA01

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 5 juli 2011 tijdens haar vergadering het bestemmingsplan Groene campus Asdonck te Hegelsom gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingplan betreft de herontwikkeling van bedrijventerrein Asdonck, gelegen in de hoek Stationsstraat/Spoorweg te Hegelsom. In de huidige situatie biedt bedrijventerrein Asdonck plaats aan dienstverlenende bedrijven en een agrarische onderwijsinstelling. Op het terrein zijn nog enkele percelen beschikbaar. Momenteel worden deze percelen verpacht voor agrarische doeleinden. Het plangebied wordt herontwikkeld voor vergelijkbare dienstverlenende bedrijven. Ten behoeve van deze herontwikkeling is dit bestemmingsplan opgesteld.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan zijn:

  • de uitbreidingsplannen van het Citaverde College zijn uit het plan gehaald;

  • het vervolgonderzoek externe veiligheid (de verantwoording van het groeps en plaatsgebonden risico) is verwerkt;

  • het vervolgonderzoek verkeer (kruispunttelling op het kruispunt Spoorweg/Stationsstraat) is verwerkt;

  • de primaire watergang De Asdonck is opgenomen.

Ter inzage

Vanaf vrijdag 15 juli 2011 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken ter inzage (t/m 25 augustus 2011), tijdens openingsuren op het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein 6 te Horst. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.horstaandemaas.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Van vrijdag 15 juli 2011 t/m 25 augustus 2011 kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn;

  • iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot goedkeuring niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Horst, 14 juli 2011

College van burgemeester en wethouders,

C.H.C. van Rooij,

burgemeester.

A.P.M. ter Voert,

secretaris.

Naar boven